Al-Ahram: Egypt avviste å inspisere iransk våpenskip til Syria

Amerikanerne ba Egypt inspisere et iransk våpenskip som var på vei gjennom Suez-kanalen til Syria. - Vi nektet å stanse skipet, sier den egyptiske generalløytnanten med ansvar for kanalen.
Iransk fregatt. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Iransk fregatt. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Det er den egyptiske avisen Al-Ahram som gjengir opplysningene fra Mohab Mamish, øverste myndighetsperson med ansvar for Suez-kanalen.

I neste uke skal Egypts president Mohammed Morsi delta på et toppmøte for alliansefrie land i Teheran. Det er første gang en egyptisk toppleder besøker Iran etter den islamske revolusjonen for 33 år siden.

Ifølge flere uavhengige rapporter deltar et stort antall iranske soldater i borgerkrigen i Syria på Bashar Assad-regimets side.

 


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelTre glimt fra den palestinske virkelighet
Neste artikkelAnklager mot jødene gjennom tidene
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise