Egypt utnevner ny ambassadør til Israel

Atem Salem el-Ahl er utnevnt til Egypts nye ambassadør i Israel. – Dette viser at det nye Egypt legger vekt på forholdet til Israel. Det er veldig oppmuntrende, sier Eli Shaked, tidligere israelsk ambassadør i Kairo.

Egypts flagg. (Foto: Wikimedia Commons)
Egypts flagg. (Foto: Wikimedia Commons)

Atem Salem el-Ahl skal erstatte Yasser Reda som Egypts ambassadør i Israel. Reda takker av som ambassadør etter fire år. El-Ahl kjenner Israel relativt godt fra før, han har tjenestegjort som egyptisk konsul i Eilat.

– Noen tar valget av en erfaren karrierediplomat som et tegn på positivt forholdet mellom Israel og Egypt under en islamistisk president i Kairo, skriver nyhetsbyrået AP og Avi Issacharoff i Ha’aretz. Eli Shaked, tidligere israelsk ambassadør i Egypt, er blant dem som hilser utnevnelsen velkommen.

– Det er ikke noen nedgradering av forholdet. Det viser at det nye Egypt legger vekt på forholdet til Israel. Det er veldig oppmuntrende, sier Shaked.

Israelske talsmenn gir liten betydning til utnevnelsen, i hvert fall i sine offentlige uttalelser. “Det er totalt naturlig og normalt,” at en ny ambassadør blir utnevnt, uttrykker Yigal Palmor, talsmann i  utenriksdepartementet.

Mohammed Morsi, som representerer Det muslimske brorskap, ble innsatt som president i Egypt 30. juni. Maktovertakelsen til brorskapet er blitt fulgt med spenning i Israel.

 

Forrige artikkelSå bra at Norge leverer deler slik at Israel kan forsvare seg mot angripende fly!
Neste artikkelAp og Sp gir Statoil grønt lys i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.