Egypt utnevner ny ambassadør til Israel

Atem Salem el-Ahl er utnevnt til Egypts nye ambassadør i Israel. - Dette viser at det nye Egypt legger vekt på forholdet til Israel. Det er veldig oppmuntrende, sier Eli Shaked, tidligere israelsk ambassadør i Kairo.
Egypts flagg. (Foto: Wikimedia Commons)
Egypts flagg. (Foto: Wikimedia Commons)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Atem Salem el-Ahl skal erstatte Yasser Reda som Egypts ambassadør i Israel. Reda takker av som ambassadør etter fire år. El-Ahl kjenner Israel relativt godt fra før, han har tjenestegjort som egyptisk konsul i Eilat.

– Noen tar valget av en erfaren karrierediplomat som et tegn på positivt forholdet mellom Israel og Egypt under en islamistisk president i Kairo, skriver nyhetsbyrået AP og Avi Issacharoff i Ha’aretz. Eli Shaked, tidligere israelsk ambassadør i Egypt, er blant dem som hilser utnevnelsen velkommen.

– Det er ikke noen nedgradering av forholdet. Det viser at det nye Egypt legger vekt på forholdet til Israel. Det er veldig oppmuntrende, sier Shaked.

Israelske talsmenn gir liten betydning til utnevnelsen, i hvert fall i sine offentlige uttalelser. “Det er totalt naturlig og normalt,” at en ny ambassadør blir utnevnt, uttrykker Yigal Palmor, talsmann i  utenriksdepartementet.

Mohammed Morsi, som representerer Det muslimske brorskap, ble innsatt som president i Egypt 30. juni. Maktovertakelsen til brorskapet er blitt fulgt med spenning i Israel.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise