– USA sviktet opposisjonen i Egypt

Motkandidaten til Mohammed Morsi i Egypt fikk 47,27 prosent av stemmene. Det viser at mange i Egypt ikke støtter å gjøre samfunnet islamistisk, påpeker Elliott Abrams. Han mener USA har sviktet disse egypterne.

Elliott Abrams. (Foto: Gage Skidmore)
Elliott Abrams. (Foto: Gage Skidmore)

Elliott Abrams kritiserer Obama-administrasjonen fra høyre. Han er vært utenrikspolitisk medarbeider i to republikanske administrasjoner, til presidentene Ronald Reagan og George W. Bush. Her gjengir vi fra en artikkel av Elliott Abrams som ble publisert i Israel Hayom 10. september 2012.

Ved presidentvalget i Egypt, hvor Mohammed Morsi fra Det muslimske brorskapet ble valgt til president, fikk hans motkandidat 48.27 prosent av stemmene. Altså nesten like mange som vinneren. Det viser at det er mange i Egypt, nesten halvparten, som ikke støtter å gjøre samfunnet islamistisk.

De liberale muslimene, de kristne (de fleste kristne tilhører den koptiske kirken), baha’ier og andre grupper som står for et annet samfunn enn det brorskapet er i ferd med å skape, føler seg sviktet av USA. De mener at USA gjør altfor lite for å støtte dem, og har solgt dem for “30 fat olje” [et hint til at Jesus ble solgt for 30 sølvpenger]. Da USAs utenriksminister Hillary Clinton besøkte Egypt i juli, demonstrerte flere av disse gruppene mot besøket.

 

Støtte fra Norge?

Her er det sikkert store oppgaver også for Norge, både for staten, organisasjoner og enkeltmennesker. Kristne og andre som ikke er rettroende i brorskapets øyne, trenger vår støtte mer enn noen gang.

Samtidig kan det være nyttig å minne om at slik kristne og andre minoriteter har det i den muslimske verden nå, slik har jødene hatt det i århundrene da de ikke hadde et eget land.

Israel Hayom er en seriøs, høyreorientert israelsk avis. Det er den avisen flest israelere leser – den er riktignok gratis. Les mer i artikkelen Aviskrig i Israel.

 

Forrige artikkel– Vi gjør det vi må for å hindre Iran
Neste artikkel– Vi trues av usiviliserte sionister
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no