ElBaradei trekker seg i protest mot Kairo-kaos

Egyptisk politi har nærmest gått til full krig mot Brorskapets demonstranter i Kairos gater. 300 personer skal være drept og 2.000 såret.
Daværende IAEA-leder Mohammed ElBaradei og daværende USA-utenriksminister Colin Powell. (Foto: Wikimedia Commons)
Daværende IAEA-leder Mohammed ElBaradei og daværende USA-utenriksminister Colin Powell. (Foto: Wikimedia Commons)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Mohammed ElBaradei, visepresident i Egypts overgangsregjering, har fått nok av volden i sentrum av hovedstaden. Han trakk seg onsdag kveld fra stillingen med umiddelbar virkning. ElBaradei var en av de mer liberale presidentkandidatene i fjorårets valg da Mohamed Morsi stakk av med seieren, og har tidligere ledet Det internasjonale atomenergibyrået.

I tillegg til de 300 som ble drept i Kairo onsdag, har over 100 personer mistet livet under sammenstøt med politiet landet over. Militærmyndighetene frykter at Brorskapet skal ta hevn, etter at militæret og folket styrtet Morsi for en måned siden.

De unge og liberale studentene som startet Egypts første revolusjon, følte dens demokratiske ideer ble kuppet av Det muslimske brorskapet. I stor grad var det de samme menneskene som var ute i gatene og demonstrerte, da Morsi ble satt i husarrest av militæret.

USAs utenriksminister John Kerry fordømmer utviklingen i Egypt, skriver Jerusalem Post.

– Dagens hendelser er avstøtende. Det er et fryktelig slag i forsoningsarbeidet, sa han onsdag kveld lokal tid.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise