Dødstallene stiger i militærregimets kamp mot Brorskapet

Minst 830 personer er drept i Egypt siden onsdag i sist uke. Minst 38 ble drept i natt, blant annet under et fangeopprør i et fengsel.

Egypts politi var langt fredeligere mot demonstrantene under revolusjonen i 2011. (Foto: oxfamnovib, flickr.com)
Egypts politi var langt fredeligere mot demonstrantene under revolusjonen i 2011. (Foto: oxfamnovib, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Egypts hær har varslet at de ikke vil tolerere vold fra demonstranter. Onsdag i forrige uke startet hærstyrkene å slå ned på demonstrasjoner til støtte for Det muslimske brorskapet, i Kairo og andre store byer landet over.

Men demonstrantene er ikke villige til å avslutte sine demonstrasjoner og ønsker den arresterte og avsatte president Mohamed Morsi tilbake i førersetet. Siden onsdag er mer enn 830 personer blitt drept i sammenstøtene med politi og militære, ifølge de midlertidige egyptiske myndighetene. 38 Brorskaps-tilhengere ble drept i natt, under et fengselsopprør i hovedstaden.

EU varsler at de vil revurdere sine relasjoner til Kairo. Den republikanske senatoren John McCain krever at USA griper inn for å stanse volden, skriver Yedioth Aharonoth.

– At vi bare sitter og ser på det som skjer, er et brudd på alt det vi står for. Det er mange måter vi kunne utøve innflytelse på generalene, men vi gjør ingenting. Vi holder oss ikke til våre verdier, sier han.

Morsi ble avsatt i sommer etter sterkt press fra folket i Egypt, som følte hans islamistpolitikk fratok dem alle rettighetene de hadde opparbeidet seg under revolusjonen. Og i helgen ble en mengde kirker ramponert eller brent over hele landet, etter at Brorskapet spredte rykter, som sa at det var de kristne som fikk Morsi styrtet.

Forrige artikkelStor økonomisk vekst “ut av det blå”
Neste artikkelFjernsynskanal om “jødisk arv” ser dagens lys
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no