Dødstallene stiger i militærregimets kamp mot Brorskapet

Minst 830 personer er drept i Egypt siden onsdag i sist uke. Minst 38 ble drept i natt, blant annet under et fangeopprør i et fengsel.

Egypts politi var langt fredeligere mot demonstrantene under revolusjonen i 2011. (Foto: oxfamnovib, flickr.com)
Egypts politi var langt fredeligere mot demonstrantene under revolusjonen i 2011. (Foto: oxfamnovib, flickr.com)

Egypts hær har varslet at de ikke vil tolerere vold fra demonstranter. Onsdag i forrige uke startet hærstyrkene å slå ned på demonstrasjoner til støtte for Det muslimske brorskapet, i Kairo og andre store byer landet over.

Men demonstrantene er ikke villige til å avslutte sine demonstrasjoner og ønsker den arresterte og avsatte president Mohamed Morsi tilbake i førersetet. Siden onsdag er mer enn 830 personer blitt drept i sammenstøtene med politi og militære, ifølge de midlertidige egyptiske myndighetene. 38 Brorskaps-tilhengere ble drept i natt, under et fengselsopprør i hovedstaden.

EU varsler at de vil revurdere sine relasjoner til Kairo. Den republikanske senatoren John McCain krever at USA griper inn for å stanse volden, skriver Yedioth Aharonoth.

– At vi bare sitter og ser på det som skjer, er et brudd på alt det vi står for. Det er mange måter vi kunne utøve innflytelse på generalene, men vi gjør ingenting. Vi holder oss ikke til våre verdier, sier han.

Morsi ble avsatt i sommer etter sterkt press fra folket i Egypt, som følte hans islamistpolitikk fratok dem alle rettighetene de hadde opparbeidet seg under revolusjonen. Og i helgen ble en mengde kirker ramponert eller brent over hele landet, etter at Brorskapet spredte rykter, som sa at det var de kristne som fikk Morsi styrtet.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise