Hosni Mubarak fra fengsel til husarrest

Det finnes ikke lenger noe juridisk grunnlag for å holde Hosni Mubarak fengslet, mener Høyesterett i Egypt.

Under den egyptiske revolusjonen tok mange med seg vandaliserte presidentbilder av Hosni Mubarak til Tahrir-plassen i Kairo. (Illustrasjon: Mosa'ab Elshamy, flickr.com)
Under den egyptiske revolusjonen tok mange med seg vandaliserte presidentbilder av Hosni Mubarak til Tahrir-plassen i Kairo. (Illustrasjon: Mosa'ab Elshamy, flickr.com)

Torsdag kunne den tidligere egyptiske diktatoren Hosni Mubarak forlate fengselet, etter at Høyesterett bestemte at det ikke finnes noe juridisk grunnlag for å holde ham fengslet lenger. Samtidig sitter den nylig kuppede presidenten Mohammed Morsi i husarrest.

Statsministerens kontor sier at også Mubarak vil plasseres i husarrest. Trolig er det et forsøk på å dempe gemyttene som kan oppstå, dersom en av de mest omstridte mennene i Egypt får gå fri, skriver Jerusalem Post. Han vil også bli strengt bevoktet, for å sikre at ingen prøver å ta livet av ham.

Minst 900 mennesker er drept i den siste ukens sammenstøt mellom egyptiske styrker og tilhengere av Det muslimske brorskap og Mursi i gatene. Blant annet har politiet arrestert en rekke toppledere i Brorskapet og skal tilsynelatende ha klart å svekke islamistbevegelsen betraktelig.

Forrige artikkelRefaeli ber Waters slutte å bruke bilde av henne
Neste artikkelGilberts legekollega: – Jødene var mye mer humane
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no