Hosni Mubarak fra fengsel til husarrest

Det finnes ikke lenger noe juridisk grunnlag for å holde Hosni Mubarak fengslet, mener Høyesterett i Egypt.
Under den egyptiske revolusjonen tok mange med seg vandaliserte presidentbilder av Hosni Mubarak til Tahrir-plassen i Kairo. (Illustrasjon: Mosa'ab Elshamy, flickr.com)
Under den egyptiske revolusjonen tok mange med seg vandaliserte presidentbilder av Hosni Mubarak til Tahrir-plassen i Kairo. (Illustrasjon: Mosa'ab Elshamy, flickr.com)

Torsdag kunne den tidligere egyptiske diktatoren Hosni Mubarak forlate fengselet, etter at Høyesterett bestemte at det ikke finnes noe juridisk grunnlag for å holde ham fengslet lenger. Samtidig sitter den nylig kuppede presidenten Mohammed Morsi i husarrest.

Statsministerens kontor sier at også Mubarak vil plasseres i husarrest. Trolig er det et forsøk på å dempe gemyttene som kan oppstå, dersom en av de mest omstridte mennene i Egypt får gå fri, skriver Jerusalem Post. Han vil også bli strengt bevoktet, for å sikre at ingen prøver å ta livet av ham.

Minst 900 mennesker er drept i den siste ukens sammenstøt mellom egyptiske styrker og tilhengere av Det muslimske brorskap og Mursi i gatene. Blant annet har politiet arrestert en rekke toppledere i Brorskapet og skal tilsynelatende ha klart å svekke islamistbevegelsen betraktelig.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise