– Egypts kristne kan bli utryddet

Egypt-aktivist Maikel Nabil frykter at de kristne i landet kan bli utslettet, slik de blir behandlet av Hæren og Brorskapet.

Maikel Nabil (midten av bildet), en av de mest kjente aksjonistene under den pågående egyptiske revolusjonen, frykter for de koptiske kristnes framtid i hjemlandet. (Foto: Maha Al Aswad, flickr.com)
Maikel Nabil (midten av bildet), en av de mest kjente aksjonistene under den pågående egyptiske revolusjonen, frykter for de koptiske kristnes framtid i hjemlandet. (Foto: Maha Al Aswad, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


– Noen estimerer at så mange som én tredjedel av Egypts 12 millioner koptere har forlatt landet de siste fem tiårene. Det er hundretusenvis som forlater landet hvert år. De blir presset ut og jeg frykter at vi til og med kan se et folkemord og at de blir utslettet fra Egypt, forklarer den egyptiske aktivisten Maikel Nabil til Times of Israel.

Han har selv vært fengslet i ti måneder for sine meninger, da tidligere Hosni Mubarak ble fjernet fra makten i 2011. Nabil sier både Det muslimske brorskap og det egyptiske militæret har arbeidet systematisk for å undertrykke kristne. Og når kirker stadig står i brann etter at Mohamed Morsi ble presset til å gå av i sommer, gjør den midlertidige regjeringen som hæren har nedsatt ingenting.

– Militæret er ikke sekulær, den er islamistisk. Det er på en helt annen måte enn Brorskapet. De er rasister mot kristne, som blir diskriminert innenfor egne rekker, hevder Nabil.

– Folk i Egypt driver med ønsketenkning. De tror at hæren vil innføre demokrati og et skille mellom religion og stat. Men folk har allerede blitt mer oppmerksomme på virkeligheten og vil fortsette å være skuffet over framtiden, hevder Nabil.

Flere kristne ledere i Egypt uttrykker støtte til hærens maktovertakelse, og melder at myndighetene har lovet penger til gjenoppbygging av kirkebyggene som ble ødelagt tidligere i august. Bildet for de kristne i Egypt er sammensatt, men det er ingen tvil om at de er under en sterkt presset situasjon fra mange hold.

Forrige artikkelRakettangrep mot Nord-Israel
Neste artikkelIsrael svarte med luftaksjon i Sør-Libanon
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no