Egyptisk storoffensiv mot islamister på Sinai

Egyptiske militærhelikoptre skal ha avfyrt 13 raketter mot ulike islamistmål på Sinai. “Titalls” skal være drept og såret, ifølge en egyptisk sikkerhetskilde.

Egyptisk opprørspoliti forsøker å få ro i Kairos gater, sommeren 2011. (Illustrasjon: oxfamnovib, flickr.com)
Egyptisk opprørspoliti forsøker å få ro i Kairos gater, sommeren 2011. (Illustrasjon: oxfamnovib, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Kilden sier til Associated Press at de to helikoptrene skal ha overrasket terroristene, som var samlet i tre hus på to ulike steder. Et av stedene var al-Muqataa og det andre var Touma, begge deler nord på Sinai-halvøya og nær Gaza-grensen.

Flere titalls skal være såret og drept så langt, men kampene pågår fortsatt, forklarer vedkommende. Et øyenvitne sier at de tre husene ble totalt ødelagt og at en nærliggende moské ble rammet.

Terroraktiviteten på Sinai har eksplodert etter at den daværende egyptiske presidenten Mohamed Morsi ble styrtet i sommer. Morsi er rrestert, anklaget for å ha samarbeidet med Hamas og ulike islamistgrupperinger på Sinai under sin presidentperiode. Morsi er en av de sentrale lederne i Det muslimske brorskap.

Forrige artikkelSjette forhandlingsrunde i dag
Neste artikkelSyria-forslaget til Senatet setter restriksjoner
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no