Youssef tatt av luften etter kritikk av general

Da den egyptiske komikeren Bassem Youssef spøkte om general og visestatsminister Abdul-Fattah el-Sisi, ble satireprogrammet hans “Al Bernameg” tatt av luften. Hendelsen skaper usikkerhet rundt hvorvidt det midlertidige militærregimet føler seg forpliktet på å skape et demokratisk Egypt.

Satirikeren Bassem Youssef kalles ofte
Satirikeren Bassem Youssef kalles ofte "Egypts Jon Stewart". (Foto: Hossam el-Hamalawy حسام الحملاوي, flickr.com)

Bassem Youssef er en svært godt likt satiriker i Egypt og personlig venn av den amerikansk-jødiske kollegaen Jon Stewart fra “The Daily Show”. De to har blant annet vært gjest på hverandres fjernsynsprogrammer.

Egypteren er opptatt av å sprenge nye grenser i utformingen av det som forhåpentligvis blir et demokratisk Egypt. Gjennom satiren og politisk kritikk ønsker han å utvide forståelsen av hva det er lov å mene og hevde om maktpersoner.

Men “livsoppdraget” til Youssef har skapt ham mange problemer. Da Mohamed Morsi fortsatt var president, ble han siktet for en rekke forhold – blant annet for å ha fornærmet islam og presidenten. Disse siktelsene ble henlagt da Morsi ble styrtet tidligere i år.

Denne gangen er det imidlertid en militærleder som skulle demonstrere sin hårsårhet, opplyser New York Times. Youssef hadde uken i forveien rettet sin satiriske skyts mot general Abdul-Fattah el-Sisi, som er fungerende visestatsminister i Kairo. “Al Bernameg” hans ble tatt av luften denne helgen for brudd på “den redaksjonelle linjen”, noe han selv måtte forklare seerne fra sitt fjernsynsstudio.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise