Bilbombe drepte ti egyptiske soldater

En bilbombe rammet onsdag en egyptisk militærkonvoi nord på Sinai-halvøya og tok livet av 10 soldater. 35 andre er såret. Angrepet fant sted i nærheten av Gaza.

Illustrasjon: Google Earth
Illustrasjon: Google Earth

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Onsdagens terrorangrep rett utenfor byen El-Arish er et av de dødeligste som har inntruffet på Sinai-halvøya, opplyser Reuters.

Soldatene var på vei i konvoi til grenseovergangen til Gaza-stripen, Rafah, da en bilbombe gikk av. Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for hendelsen, men det er grunn til å tro at det blant annet skjer i sammenheng med Egypts kamp mot de palestinske smuglertunnelene inn til Gaza. De siste månedene har en rekke angrep mot egyptiske soldater funnet sted over hele Sinai.

Sunnimuslimske terrororganisasjoner, som Hamas og al-Qaida, er skuffet over at det egyptiske militæret styrtet den upopulære presidenten Mohamed Morsi i juli. Morsi hadde en ledende posisjon i Det muslimske brorskap og er sammen med mange andre av islamistorganisasjonens ledere satt under husarrest eller i fengsel.

Se innslaget om hendelsen til World Business News:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uoNlIf7bQM8[/youtube]

Forrige artikkelTi grunner til at Israel trosser Obama
Neste artikkelHollande: Oppgi “rett til å vende tilbake”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no