Terrorangrep i Taba

Tre turister fra Sør-Korea og en egyptisk buss-sjåfør ble drept da en buss ble angrepet med bombe ved grenseovergangen mellom Egypt og Israel søndag. En radikal salafistgruppe sier de stod bak.

Taba ligger i Sinai, like sør for Eliat og ved grensen til Israel. (Foto: Google Maps via Ha'aretz)
Taba ligger i Sinai, like sør for Eliat og ved grensen til Israel. (Foto: Google Maps via Ha'aretz)

Angrepet fant sted omkring klokken 2 søndag ettermiddag, bare noen få hundre meter unna grensen til Israel. Turistene ombord i bussen var på vei inn i Israel da en kraftig eksplosjon rammet den fremste delen av bussen. Nesten alle de overlevende turistene om bord i bussen ble skadet, melder Ha’aretz.

Den radikale salafistgruppen Ansar Bayt al-Maqdis sier de stod bak bombeangrepet, melder Israel Hayom. Gruppen har tidligere tatt på seg ansvar for rakettangrep mot Eilat og angrep mot gassforsyningsnettet mellom Egypt og Israel.

Det var ingen israelske statsborgere om bord i bussen.

 

Forrige artikkelBennett: – Jøder blir diskriminert på Tempelplassen
Neste artikkelPlanla terrorangrep for å få lønn fra PA
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -