IS: – Vi angrep Eilat med raketter

Flere raketter ble avfyrt fra Egypt. Tre av dem ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome.
Rakettforsvarssystemet Iron Dome skjøt ned tre raketter skutt fra Egypt. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Rakettforsvarssystemet Iron Dome beskytter Israel mot innkommende raketter. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Seks raketter ble sent onsdag kveld avfyrt fra Sinaihalvøya i Egypt mot den israelske feriebyen Eilat. Fire av rakettene skal ha nådd Israel. Tre av dem ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome, mens en landet i et åpent område utenfor byen. Ingen skal ha kommet fysisk til skade i angrepet, men flere skal være behandlet for sjokk på Eilats Yoseftal-sykehus, skriver avisen The Jerusalem Post.

En gren av Den islamske staten (IS) har tatt på seg ansvaret for rakettangrepet.

Torsdag morgen skal trusselnivået være senket i Israels sørligste by, og alt skal være åpent som normalt igjen. Det er første gang Iron Dome har skutt ned raketter på vei mot Eilat siden 2014. Bare timer før angrepet på Eilat ble det skutt med bombekaster mot den israelske delen av Golanhøyden. Det er ikke kjent om noen ble skadet i angrepet. Mandag ble det avfyrt rakett fra Gaza mot Israel.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise