Israel har stengt grensen mot Egypt

Israelere får ikke lov til å reise inn til Egypt på grunn av frykt for terrorangrep fra IS.
Israel har stengt av grenseovergangen Taba mellom Israel og Egypt. (Foto: Flickr/CC)
Israel har åpnet grenseovergangen Taba mellom Israel og Egypt igjen. (Foto: Flickr/CC)

Israel har stengt av grenseovergangen mellom Israel og Egypt for israelske borgere på grunn av frykt for et nært forestående terrorangrep på Sinaihalvøya. Tusenvis av israelere har hatt planer om å reise til Egypt i forbindelse med påskehøytiden, men nå har myndighetene lagt ned forbud mot å reise dit for israelske statsborgere.

Grensen vil være åpen for alle som ønsker å returnere fra Egypt. Myndighetene ber alle israelere som allerede befinner seg på Sinaihalvøya om å forlate området øyeblikkelig. Israelsk etterretningstjeneste skal sitte på konkret informasjon om et planlagt terrorangrep mot israelske borgere på Sinaihalvøya, skriver Ha´aretz.

Etterretningsminister Yisrael Katz har bestemt at ingen israelske borgere får krysse Taba-grenseovergangen før 18. april, etter at påskehøytiden er over. Søndag ble minst 48 mennesker drept i to bombeangrep mot kirker i Egypt. Terrorgruppen Den islamske stat (IS) har tatt på seg ansvaret og truer med at flere angrep er i vente.

– På grunn av alvoret i trusselen har vi bestemt at det er bedre å ødelegge ferieplaner enn at menneskeliv settes i fare, sier Katz i en pressemelding.

Allerede i forrige måned advarte israelsk etterretning mot å reise til Sinaihalvøya i forbindelse med påskehøytiden. Trusselnivået var allerede på det høyeste nivået før søndagens kirkeangrep, men nå er trusselen så konkret at myndighetene går til det sjeldne skritt å stenge grenseovergangen. Andre nasjonaliteter får fortsatt lov til å krysse grensen. Den har bare vært stengt noen få ganger siden åpningen i 1982.

Billige feriereiser, lange sandstrender og snorkling i verdensklasse lokker mange israelere til Egypt. Så langt i år har rundt 17.000 israelere feriert på Sinaihalvøya. Det var ventet at over 10.000 skulle besøke området i løpet av påskehøytiden.

Hundrevis av israelere har planer om feriere på Sinaihalvøya i påsken. (Foto: Thomas Depenbusch/Flickr)
Tusenvis av israelere har planer om å feriere på Sinaihalvøya i påsken. (Foto: Thomas Depenbusch)

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise