Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Sisi favoritt til å vinne valget i Egypt

Benjamin Netanyahu møtte Abdel Fattah al-Sisi for første gang offentlig. I midten sitter tolken. (Foto: Avi Ohayun/Flickr)
Benjamin Netanyahu og Abdel Fattah al-Sisi har diskutert en våpenhvile mellom Israel og Hamas. (Arkivfoto: Avi Ohayun)
De argeste motstanderne til den sittende egyptiske presidenten er arrestert.

Lørdag startet valgkampen til det egyptiske presidentvalget. Alt tyder på at den sittende presidenten Abdel Fattah al-Sisi vil få fornyet tillit av velgerne, etter at hans argeste konkurrenter enten har trukket seg eller blitt arrestert.

Motstanderen til den tidligere sjefen for den egyptiske hæren er lederen av det liberale Ghad-partiet, Mussa Mustapha Mussa, ved valget 26. til 28. mars. Flere opposisjonspartier og offentlige personer i Egypt har oppfordret til boikott av valget og omtaler det som en farse, skriver Yedioth Ahronoth.

Sisi ble president i Egypt i 2013 etter at han ledet et militærkupp mot landets første fritt valgte leder, islamisten Mohamed Morsi fra Det muslimske brorskapet. Sisi vant presidentvalget i landet det påfølgende året, etter at sikkerhetsstyrker hadde fengslet hundrevis av hans politiske motstandere.

I september i fjor møttes al-Sisi og Benjamin Netanyahu offentlig for første gang. De to nabolandene har hatt et tett samarbeid på etterretning og sikkerhet i nyere tid, som følge av en felles trussel fra islamistiske terrorgrupper og andre utfordringer. Israel og Egypt har hatt diplomatiske forbindelser siden landene signerte en fredsavtale i 1979.

De siste årene har det vært en voksende allianse mellom landene. Det har resultert i at Israel skal eksportere gass til Egypt for 120 milliarder kroner.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart