Første offisielle møte på et tiår

Israels statsminister Naftali Bennett møtte Egypts president Abdel Fattah al-Sisi.
Naftali Bennett og Abdel Fattah al-Sisi møttes i Sharm el-Sheikh 13. september 2021. (Foto: Egypts presidentkontor)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Mandag 13. september møttes Israels statsminister Naftali Bennett og Egypts president Abdel Fattah al-Sisi i Sharm el Sheikh i Egypt. Det er første formelle møtet mellom ledere av de to landene på et tiår, skriver Ha’aretz.

Ifølge en uttalelse fra det egyptiske presidentkontoret skal de to lederne ha diskutert «en rekke bilaterale spørsmål på ulike felt», i tillegg til «hvordan man kan gjenopplive fredsprosessen mellom Israel og palestinerne».

Egypt har de siste årene spilt en viktig rolle som mekler mellom Israel og Hamas, den palestinske terrorgruppen som styrer på Gazastripen. De jobber også med å få på plass en langvarig våpenhvile mellom Israel og Hamas.

Landet, som i likhet med Israel grenser mot Gazastripen, jobber også med å bedre økonomien til og gjennoppbygge den palestinske enklaven.

Tidligere var Egypt og Jordan de to eneste arabiske landene med fulle diplomatiske forbindelser til Israel, men det siste året har fire nye land fått et nytt forhold til Israel gjennom de USA-meglede Abraham-avtalene.

Det har gjort det enklere for Egypt å være mer åpen om sin kommunikasjon med Israel, ifølge en israelsk tjenestemann. Rett før møtet mellom Bennett og al-Sisi ble det også kjent at Air Cairo, Egypts nasjonale flyselskap, fra neste måned vil begynne med direkteflygninger mellom Kairo og Tel Aviv.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise