Olmert fikk seks års fengsel

Den korrupsjonsdømte tidligere statsministeren Ehud Olmert må sone seks år i fengsel og betale en bot på 1,8 millioner kroner.
Ehud Olmert er dømt til seks års fengsel. På bildet sitter han ved siden av tidligere partifelle Tzipi Livni. (Foto: Kadima.)
Ehud Olmert er dømt til seks års fengsel. På bildet sitter han ved siden av tidligere partifelle Tzipi Livni. (Foto: Kadima.)

Straffeutmålingen av dommen som falt 31. mars ble gjort kjent tirsdag denne uken i Tel Avivs distriktsdomstol.

 

– En av de verste forbrytelser

Dommer David Rozen kom med kraftige uttalelser mot Olmert under bekjentgjørelsen av straffen.

– Bestikkelse er en forbrytelse som kan forurense offentlig tjeneste. Bestikkelse ødelegger regjeringer, og er en av de verste forbrytelser i straffeloven, sa dommeren.

Han la til at han likestilte offentlige tjenestemenn som tar imot bestikkelser med forrædere, fordi de forråder folkets tillit.

– Olmert hadde den viktigste og mest sentrale posisjonen, og endte opp med å bli dømt for avskyelige forbrytelser, sa dommer Rozen.

 

Anker til høyesterett

Olmert har 45 dager på seg til å anke dommen, noe han allerede har varslet at han kommer til å gjøre. Det er opp til høyesterettsdomstolen å avgjøre om han skal være fengslet under ankeprosessen. Dersom han taper i høyesterett, vil Olmert bli den første tidligere statsministeren som soner fengselsstraff i den moderne staten Israels historie.

– Dette er en trist dag, da en graverende og urettferdig dom skal leveres til en uskyldig mann, sa Olmert i en uttalelse en time før rettsmøtet tirsdag.

Dette forteller Times of Israel og nyhetsbyrået AFP.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise