I dag gikk Olmert i fengsel

Tidligere statsminister Ehud Olmert startet mandag soningen av 18 måneders fengselsstraff for korrupsjon.

Tidligere statsminister Ehud Olmert ankom fengselet i Ramle mandag 15. februar i fjor for å sone en straff på 18 måneder for korrupsjon. (Foto: Flash90)
Tidligere statsminister Ehud Olmert ankom fengselet i Ramle mandag 15. februar i fjor for å sone en straff på 18 måneder for korrupsjon. (Foto: Flash90)

Ehud Olmert er den første tidligere israelske statsministeren som soner fengselsstraff. Mandag morgen ankom han Ma’asiyahu fengsel i Ramle i Sentral-Israel, ifølge Jerusalem Post.

En stor folkemengde hadde samlet seg utenfor inngangen til fengselet en time før Olmerts beregnede ankomst. Etter at bilen hans ankom, gikk Olmert raskt inn til resepsjonen i fengselsbygningen. Han var bare synlig for pressen og folkemengden i noen sekunder. Noen timer tidligere publiserte Olmert en video der han bedyrer sin uskyld og hevder han er feilaktig dømt.

– På dette tidspunktet er det viktig for meg å si enda en gang at jeg er uskyldig i anklagene om at jeg tok imot bestikkelser, sier han i videoen.

I videobudskapet går han langt i å antyde at han er blitt offer for forfølgelse fra krefter som var ivrige etter å fjerne ham fra politikken.

I 2014 ble Ehud Olmert funnet skyldig i korrupsjon og idømt seks års fengsel av distriktsdomstolen i Tel Aviv. Han anket dommen til Høyesterett, som behandlet saken ferdig 28. desember 2015. Der ble han frifunnet på ett av punktene i den opprinnelige dommen, men den andre anklagen ble opprettholdt. Olmert ble dømt for å ha tatt imot bestikkelser i forbindelse med godkjenning av byggeprosjekter, først mens han var ordfører i Jerusalem og så mens han var industri- og handelsminister i regjeringen. Fengselsstraffen ble forkortet fra seks år til 18 måneder.

Ehud Olmert er 70 år gammel. Han var politiker for Likud fra 1973 til 2006 og deretter for Kadima. Fra 1993 til 2003 var han ordfører i Jerusalem. I 2003 ble han valgt inn i Knesset og utnevnt til regjeringsmedlem. Han har hatt flere ministerposter. Fra 2006 til 2009 var han statsminister.

Forrige artikkelUtfordrer araberstater til å offentliggjøre sine bånd til Israel
Neste artikkel– PA vil aldri mer føre direkte fredsforhandlinger med Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/