They come from all the corners of the earth

A great majority of the population in Israel comes from countries with very feeble democratic traditions.

However, Israel is regarded by the Palestinians as a better democracy than the U.S., U.K. and France, according to annual surveys done by Palestinian Center for Policy and Research in Ramallah.

The diagram shows approximately what cultural background the Israeli population had around the year 2000. In 1975 around 55 percent of the Jewish population in Israel came from a background of oriental countries, mainly from the Arab world. In 1989 the great wave of immigration from the former Soviet Union started. Today the Jews of European origin in Israel are generally from Eastern Europe, countries like Russia, Ukraine, Romania and Poland. Only a tiny part of the Jews in Israel comes from Western countries with a high living standard and a long-lasting history of political freedom and democracy.

 

Israel’s success as a democracy and a highly developed country is even greater when we consider this multicultural and diverse background that the population has.

 

Forrige artikkelIsrael is a harbor of refuge
Neste artikkelPeres ut av Ap
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no