Norway’s new government calls for closer cooperation with Israel and will work against PA’s reward of terrorists

The Norwegian government was expanded with a fourth party 17 January, making it the first majority right wing government of Norway since 1985.

Norway’s new government is the first right wing majority government since 1985. (Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen, Høyre)
Norway’s new government is the first right wing majority government since 1985. (Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen, Høyre)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Here is what Norway’s new government, lead by Prime Minister Erna Solberg, says in relation to Israel in it’s political platform. MIFF’s unofficial translation follows, read Norwegian original.

The government will

  • have a balanced attitude to the Middle East-conflict, actively support the goal of Israel and Palestine as two stated within secure and international recognized borders and support democratic development in the Middle East.
  • lay the ground for strengthened research and development cooperation, trade, tourism and cultural exchange with Israel. The government does not see boycott of Israel as a contribution to dialogue, understanding and a peaceful development in the Middle East.
  • mark a clear critical stand against all form of Antisemitism and actively work against economical contributions to terrorism, including reward of prisoners.

In the chapter about international aid, is included:

  • The government will not support organizations that encourages violence or promote hateful expressions, racism or antisemitism, specifically in the Palestinian areas.
Forrige artikkelDen nye regjeringen vil «aktivt motarbeide økonomiske bidrag til terrorisme, inkludert fangelønn»
Neste artikkelDe ukjente tallene som skriker til deg at du bør bli medlem av MIFF
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.