Seks prosent av franske jøder vil til Israel

Ingen vet nøyaktig hvor mange jøder det er i Frankrike. Mange er ikke registrert i noen jødisk menighet. De fleste kom som flyktninger til Frankrike fra Nord-Afrika.

For da disse landene ble frigjort fra fransk styre, begynte den diskrimineringen (med tidvis direkte forfølgelse) som har og er vært vanlig i muslimske land mot religiøse minoriteter. Et kvalifisert anslag er minst 500.000 jøder i Frankrik.

Nylig ble 1132 jødiske familier i Frankrike spurt: "Planlegger dere å flytte til Israel?" 6 prosent svarte ja, 36 % av de kunne overveie det. 58 % tenkte ikke på det. 26 % av de spurte hadde aldri vært i Israel, 27 % en eller to ganger, 47 % tre ganger eller me.

At så mange tenker på å flytte til Israel til tross for den deprimerende situasjonen der, forteller at situasjonen heller ikke uten videre er lys for jødene i Frankrike. Antallet antisemittiske handlinger øker. I 2002 var det 193 episoder av antisemittisk vold (vold mot noen fordi de var jøder) og 731 trusler om vold. Det er verd å tenke over: De fleste jødene i Frankrike er flyktninger fra arabiske land (Nord-Afrika). Noen islamister vil "straffe" dem for det de mener de israelske jødene gjør galt, samtidig som de naturligvis benekter at jødene er ett folk og hører sammen. Summen av det er jo at jøder ikke skal kunne bo (i fred og verdighet) i muslimske områder, ikke i Europa og slett ikke i Israel. Og at det jøder måtte gjøre i en del av verden, skal hele verdens jøder straffes for. Dette bør verden protestere sterkt på. Kilde: Jerusalem Post 15. september 2003, en artikkel av Greer Fay Cashma.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelPalestinsk stat gir ikke slutt på terror
Neste artikkelTre terrorangrep avverget i helgen
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise