Røde Kors utelukker Israel

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Dersom Røde Kors tror at klar diskrimineringen styrker organisasjonens troverdighet blant israelere, jøder ellers og Israels venner, må de nok tro om igjen.

176 stater er fulle medlemmer av Røde Kors. I noen land som ikke har kristen tradisjon, er det brukt andre symboler i stedet. For eksempel bruker muslimene Røde Halvmåne, og Iran brukte i en årrekke Rød løve og sol.

Israel søkte om medlemskap i 1949, men er fremdeles ikke godtatt, 55 år etterpå. Israelerne søkte om å få bruke sitt eget symbol, en rød davidsstjerne, Magen David Adom (MDA). Det er ikke blitt godtatt. ICRC krever ikke av noen andre at de skal arbeide under andres emblem.

Cornelio Sommaruga var leder av ICRC fra 1987 til 1999. Like etter, i mars 2000, sa han at dersom ICRC skulle godta davidsstjernen som symbol, hvorfor da ikke også hakekorset? Vi merker oss at dette var mens statsminister Ehud Barak fra Arbeiderpartiet styrte, og mens situasjonen var forholdsvis rolig. Det var som svar på en tale av lederen av det amerikanske Røde Kors, Bernadine Healy, som forsvarte at Israel skulle godtas med sitt emblem. Det ble ikke godtatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ren politikk
Ledere i ICRC har nylig fortalt MDA at Israel kan ha håp om adgang til ICRC hvis det blir “framgang i fredsprosessen”. Da kan man kanskje overtale medlemsstatene til å slippe Israel inn. Med andre ord, skriver Jerusalem Post: Israels fiender har nøkkelen. De driver og støtter terror mot Israel, og klager samtidig over “dårlig atmosfære”. ICRC driver politikk.
Hvis hensikten er å innynde seg hos araberne og muslimske ekstremister, har ICRC tydeligvis mislykkes: Vi husker at Røde Kors ble angrepet i Irak. Det er her som ellers: Å bøye seg for anti-israelsk politikk fører ikke til at man blir immun mot angrep, men til at man blir utsatt for utpressing med stadig større krav.

Etter 55 år er Israel ennå ikke godtatt av det som skulle være for hele menneskeheten. For israelerne er det enda et bevis på at de ikke kan vente noen rettferdighet i internasjonale fora. Det er den samme diskrimineringen Israel møter på andre tilsynelatende apolitiske saker, som kunst, sport og vitenskap.
Og dersom Røde Kors tror at denne klare diskrimineringen styrker organisasjonens troverdighet blant israelere, jøder ellers og Israels venner, må de nok tro om igjen.

Fritt etter en lederartikkel i Jerusalem Post 11. februar 2004.

Lenker:
Norges Røde Kors
Magen David Adom

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelEt israelsk ektepar drept
Neste artikkelVil forsere gjerdebygging i sør
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no