Måling av livskvalitet

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

En jente får afro-flette på strandpromenaden i Eilat. (Foto: GPO)

På en skala fra 1-10 var sveitserne de lykkeligste (hva nå det måtte bety), med 8 i snitt. Så fulgte Finland (7,9) og på delt tredjeplass kom Sverige og Norge (7,8). Litt lenger nede på lista kom land som Storbritannia og Spania (begge 7,1). Israel lå på 6,6, over Hellas (6,5), Portugal (5,9) og Ungarn (5,6). Til å være et land i så vidt mye av en krigstilstand som Israel er, må det sies å være ganske bra.

Israelerne lå omtrent midt på treet med hensyn til tillit til politikere. Men sammen med finnene lå de på topp i tillit til rettsvesenet, med polakkene på jumboplass.

Israelerne hadde lavest oppfatning av alle deltakende land om FN (4). På topp i tillit til FN lå nordmennene (6,8).
Hva er viktig i livet? Israelerne gav familien 9,8, altså praktisk talt full pott. Arbeid fikk 8 av israelerne. Men på gjensidig hjelp og tillit i samfunnet ble det bare 4,5.

Alt i alt: Israelerne ligger nokså midt på treet når de sammenliknes med europeiske land. Ikke dårlig for et land i Israels situasjon.

Kilde: Liat Collins i Jerusalem Post 19. februar 2004.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag