Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Økende fremmedhat i Russland

Antall etnisk baserte drap og antall angrep mot minoriteter er økende i Russland. Myndighetene forsøker å bagatellisere det. Det har vært en flom med fremmedfiendtlige og antisemittiske publikasjoner i russiske byer, ifølge Alexander Brod.

Antall etnisk baserte drap og antall angrep mot minoriteter er økende i Russland. Myndighetene forsøker å bagatellisere det. Det har vært en flom med fremmedfiendtlige og antisemittiske publikasjoner i russiske byer, ifølge Alexander Brod.

Han er leder for Menneskerettighetskontoret i Moskva og koordinerer et program for å overvåke fremmedfrykt, antisemittisme og etnisk diskriminering i Russland. Det er EU som finansierer det.

I en landsomfattende meningsmåling tidligere i år svarte 42 % at det bør begrenses hvor mye jøder kan delta i politikk, næringsliv og andre felter. 35 % var imot slike restriksjoner, mens 23 % svarte «vet ikke». 60 % støttet restriksjoner mot innflyttere fra de tidligere Sovjet-republikkene sør for Russland (Aserbaijan, Armenia og Georgia). – 2500 mennesker ble spurt, feilmarginen er 2 %.

Fremmedhatet er særlig sterkt i Moskva og St. Petersburg.
Det er anslagsvis 50.000 skinheads i Russland, flest i de to nevnte byene. Antallet vokser.

Nynazistiske grupper har ofte angrepet synagoger med små bomber og andre angrep, og skjendet jødiske gravsteder. Mørkhudede blir ofte angrepet.

Omtrent 20 personer er blitt drept i rasistiske angrep i Russland årlig de siste årene. (Da er terror-handlinger ikke medregnet.) – En russisk ekspert som vitnet mot nynazister i en rettssak, ble skutt og drept i sin leilighet i St. Petersburg i juni.

I sin tale om rikets tilstand i mai kritiserte Vladimir Putin ikke-statlige organisasjoner (som han ikke navngav). Han sa at de var mer interessert i å få penger fra utlandet eller fra store bedrifter i Russland enn å forsvare «folkets virkelige interesser». Dette har ført til en hånlig holdning fra offentlige myndigheter og medier.
Kontoret for menneskerettigheter får omtrent 1500 henvendelser i året fra ofre for rasistiske angrep. Gruppen bak anslår at det er ca. 10 % av de tilfellene som i virkeligheten forekommer.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart