Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Jødenes historie i Europa går mot slutten

En tidligere overrabbiner i Israel, Israel Meir Lau, sa nylig at slik han ser det, går den jødiske historien i Europa mot slutten.

En tidligere overrabbiner i Israel, Israel Meir Lau, sa nylig at slik han ser det, går den jødiske historien i Europa mot slutten.

(Det er to overrabinere i Israel, en for europeiske jøder og en for orientalske jøder.) Israel Meir Lau bad den israelske regjeringen og jødiske organisasjoner om å forberede seg på å ta imot Europas jøder i Israel.
Lau overlevde selv konsentrasjonsleiren Buchenwald under 2. verdenskrig. Se artikkelen Syvåring i dødsleir.

Det er en økning i antisemittisme i nesten alle europeiske land. Den kommer blant annet til uttrykk i ekstremt anti-israelske følelser, sa Lau i sin uttalelse. Det er også antisemittiske handlinger: Synagoger brenner, graver blir skjendet, jødiske skoler angrepet og antisemittisk propaganda spredt via Internett og på universitetene. Jødene i land som Østerrike, Sveits, Belgia og Nederland lever i frykt. Særlig er de redde for at noe skal skje med deres barn.

Lau siterte en rapport som nylig ble offentliggjort i Tyskland. Den viser at 62 % av tyskerne er trette av å høre om Holocaust. 70 % av tyskerne blir sinte når de blir minnet om nazistenes forbrytelser, ifølge undersøkelsen.

Meir Lau ser ingen framtid for jødene i Europa. Han mener at de som arbeider for å få jøder til å flytte til Israel, bør satse mer på jødene fra Europa og mindre på jødene fra det tidligere Sovjetunionen. Mange av innvandrerne fra det tidligere Sovjetunionen er ikke egentlig jøder, men ikke-jødiske slektninger til jøder. Israel må skaffe dem hus, språkkurs og jobber.

Tidligere var jødene nødt til å leve med antisemittismen, sier Lau. Men nå har de et valg: Israel. I Israel kan jødene fritt snakke det hellige språket overalt. Hvorfor skal de da lete etter løsninger i Europa?

Kilder: Intervjuer i Jerusalem Post og Ha’aretz.

 

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart