Tyskland strammer inn

I slutten av 1980-årene var det 27.000 jøder i Tyskland, og antallet var minkende.

I slutten av 1980-årene var det 27.000 jøder i Tyskland, og antallet var minkende.

Men da begynte Tyskland å tilby jøder fra det tidligere Sovjetunionen status som flyktninger og økonomisk støtte til å etablere seg i det tyske samfunnet. Denne etableringsstøtten overgikk langt det Israel har råd til. De jødiske innvandrerne har også fått rett til sosial støtte. Resultatet er at nærmere 200.000 jøder siden har flyttet til Tyskland, mange av dem gamle og syke.

Ser vi på utvandringen av jøder fra det tidligere Sovjetunionen, dro ca. dobbelt så mange (20.000) til Tyskland som til Israel i år 2004.

Innstramming
Ifølge tyske medier skal bare jøder som er mindre enn 45 år gamle og som snakker flytende tysk få lov til å innvandre til Tyskland etter januar 2006. De som kommer, vil ikke ha rett til sosial støtte, og må derfor være i stand til å klare seg selv i det tyske samfunnet.

Israel støtter
Mange regner med at dette vil føre til en kraftig reduksjon av jødisk innvandring til Tyskland, og dermed antakelig føre til økt innvandring i Israel. Dette har støtte fra israelske myndigheter. For Israel trenger de velutdannede og dyktige innvandrerne fra det tidligere Sovjetunionen.

Kilder: En artikkel av Hilary Leila Krieger 19. desember og av Jewish Telegraph Agency 23. desember, begge i Jerusalem Post.

 

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelHar styrket seg 1,5 prosent mot dollaren i 2004
Neste artikkelUnderskuddet lavere enn sperregrensen
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise