Er Medvedev jødisk?

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

På russiske, høyreorienterte nettsteder er det et stort antall meldinger om at Medvedev (bildet) er “etnisk jøde og ikke skjuler sine sympatier for jødedommen”. Medvedev vil, ifølge disse nettstedene, la “utlendinger og jøder plyndre Russlands naturressurser”. “Titusener av israelere” vil få nøkkelposisjoner i politiet, hæren og de hemmelige tjenestene. Russlands forhold til den arabiske verden vil bli ødelagt.

Ryktene om hans jødiske bakgrunn bygger på at Medvedevs bestefar på morssida het Veniamin, en form av Benjamin. Hans slektsnavn var Shaposnikov, og det er noen ganger et jødisk navn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Medvedev sa nylig til et russisk ukeblad at han ble døpt inn i den russisk-ortodokse kirken 23 år gammel. Han har ikke kommentert påstandene om sin jødiske bakgrunn.

Nå i desember, i forbindelse med Hanukka-feiringen, besøkte Medvedev det jødiske samfunnets senter i Moskva. Det var tre dager før Putin utpekte ham til sin etterfølger. Medvedev “utstrålte god vilje”, ifølge lederne for senteret. De mener at han vil bli god for jødene, “akkurat slik Putin har vært”.

Uoffisielt sier de at de er redd for at en for positiv holdning til jødene kan skape en motreaksjon som styrker de antisemittiske strømningene i Russland. De ville ikke kommentere hans påstått jødiske bakgrunn, men henviser til at han identifiserer seg selv som en russisk-ortodoks kristen. Det er best for alle parter om han ikke identifiserer seg som jødisk.

Kilde: Anshel Pfeffer på haaretz.com (Ha’aretz) 22. februar 2008.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelNoen planlegger et nytt Holocaust
Neste artikkelFlight LN 114
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no