Israel-hat i Europa

– Mange pro-palestinske aktivister i Europa er mer anti-israelske enn til og med Hamas er, påpeker den arabiske journalisten Khaled Abu Toameh.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Bakgrunn I artikkelen Foretrekker Israel framfor Kairo, Gaza og Ramallah har vi gjengitt fritt noe av det den israelsk-arabiske journalisten Khaled Abu Toameh (bildet) sa i det britiske parlamentet i desember 2009. På grunn av den politiske situasjonen blant palestinerne, mener Toameh at mulighetene for fred er meget små i overskuelig framtid. Toameh sa også noe om Israel-hatet i Europa og på universitetene i USA. Vi skal gjengi fritt noe av det.

 

Når Toameh reiser i Europa og til universitetene i USA, opplever han at folk er mye mer anti-israelske enn til og med Hamas er. De kaller seg pro-palestinske, men Toameh får inntrykk av at de først og fremst er mot Israel. De holder “anti-apartheid-uker” og krever boikott av Israel.

Hvorfor arbeider de ikke heller for palestinerne? De kan komme og lære palestinske barn om demokrati og frihet. De kan si til Hamas at de må slutte med å bryte menneskerettighetene. De kan hjelpe palestinske kvinner. Det hjelper ingen å skjelle ut Israel. Det palestinske samfunnet trenger reformer og demokrati.

Toameh har også erfaring med vestlige journalister. I 1997 og 1998 forsøkte han å fortelle sine utenlandske kolleger om korrupsjonen i det palestinske styret og at Arafat stjal pengene deres. Svaret han fikk fra noen av kollegene var et spørsmål om han var ansatt av den jødiske lobbyen. Disse journalistene, noen av dem respekterte britiske og amerikanske journalister, nektet å tro det palestinerne selv fortalte om den økonomiske korrupsjonen. De ville ikke høre noe annet enn anti-Israel-historier.

Noen journalister sa at kanskje var historiene sanne. Men de kunne ikke rapportere dem, for da våget de ikke å reise tilbake til Vestbredden og Gaza. Toameh svarte at da hadde de ingenting i Midtøsten å gjøre. Men dette er dessverre hvordan det er.

Forrige artikkelDet palestinske samfunn gjør fred umulig på kort sikt
Neste artikkelViktig arkeologisk funn i Jerusalem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no