Militær helikoptertrening i Romania

slutten av juli krasjet et israelsk militærhelikopter i Romania. 6 israelere og 1 rumensk offiser omkom. Det førte til mange spørsmål om hva helikopteret drev med i Romania. På jpost.com (Jerusalem Post) den 30. juli gav statssekretæren i forsvarsdepartementet i Israel, Matan Vilna’i, en del opplysninger som vi gjengir fritt her.

Den rumenske flybasen i Boboc tjener også som en flyskole for israelsk helikopterpersonell. Israel er et lite land, og det er mange typer øvelser med fly som vanskelig eller umulig kan skje der. Når det passer slik, opptrer rumenere som “fiender” under øvelsene.

I Romania øver helikopter-personellet først og fremst på å operere dypt inne i fiendtlige områder. Rumenerne har mange av de samme forsvarssystemene som Israels arabiske naboer har. Og terrenget i Romania ligner på terrenget i Israels naboland.

Det dreier seg om å øve på hvordan man skal opptre i krig. Israelerne øver på hvordan de kan fly uten å bli oppdaget. De øver på hvordan de skal opptre hvis de likevel blir oppdaget og kan komme under ild med bakke-til-luft-raketter.

Den aktuelle typen helikoptre (Sikorsky CH-53 Sea Stallion) er mye brukt i det israelske luftforsvaret. Det brukes ikke minst til å frakte soldater og spesialstyrker, noen ganger langt inn på fiendtlig område.

Vilnai sa også at Israel har gjort store framskritt i sin evne til å ødelegge fiendtlige utskytningsramper for langtrekkende raketter, i å stanse innkommende raketter og i å beskytte den israelske sivilbefolkningen mer effektivt mot rakettangrep.

Forrige artikkelTo drept i flykrasj
Neste artikkelIsrael vil avvise alle forhåndskrav
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no