– Mine uttalelser ble tatt ut av sin sammenheng

Frankrikes president Nicolas Sarkozy mener hans sterke uttalelser om Benjamin Netanyahu ble tatt ut av kontekst.

Nicolas Sarkozy hevder han har et godt forhold til Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Foto: MENEF, flickr.com.

7. november i år hadde nettopp Frankrikes president Nicolas Sarkozy og USAs president Barack Obama fullført en pressekonferanse. Mikrofonene de hadde på seg hadde de glemt å slå av, da de to verdenslederne begynte å snakke om PAs medlemskap i UNESCO i fortrolighet.

Samtalen begynte med at Obama kritiserte Sarkozy, fordi han ikke hadde advart ham om at Frankrike kom til å stemme for et palestinsk medlemskap i UNESCO. Samtalen dreide deretter over til å handle om Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Franskmannen sa blant annet at han ikke kunne “takle” Netanyahu og at han var en “løgner”.

“Sterkt forhold”
To og en halv uke senere forsøkte presidenten å redde sitt eget skinn, da han deltok på et møte med de jødiske lederne i Frankrike onsdag, opplyser Yedioth Aharonoth.

En av deltakerne skal ha sagt at Sarkozy hevdet hans forhold til Netanyahu og familien hans var “sterkt” og at han var blitt sitert ut av kontekst. Men om hans forklaring noen gang vil nå offentlighetens lys er imidlertid uvisst. Han skal nemlig ha bedt deltakerne om å ikke dele den med pressen.

– Presidenten bekreftet sitt vennskap og sin støtte til staten Israel helt fra begynnelsen i samtalen vår. Han ønsket å minne oss på at han gjennom hele sin politiske karriere har hatt en fast tilknytning til Israel, forklarer møtedeltaker Francis Kalifat.

Forrige artikkelAbbas og Mashaal er “partnere”
Neste artikkelKjære butikksjef
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no