– Mine uttalelser ble tatt ut av sin sammenheng

Frankrikes president Nicolas Sarkozy mener hans sterke uttalelser om Benjamin Netanyahu ble tatt ut av kontekst.
Nicolas Sarkozy hevder han har et godt forhold til Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Foto: MENEF, flickr.com.

7. november i år hadde nettopp Frankrikes president Nicolas Sarkozy og USAs president Barack Obama fullført en pressekonferanse. Mikrofonene de hadde på seg hadde de glemt å slå av, da de to verdenslederne begynte å snakke om PAs medlemskap i UNESCO i fortrolighet.

Samtalen begynte med at Obama kritiserte Sarkozy, fordi han ikke hadde advart ham om at Frankrike kom til å stemme for et palestinsk medlemskap i UNESCO. Samtalen dreide deretter over til å handle om Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Franskmannen sa blant annet at han ikke kunne «takle» Netanyahu og at han var en «løgner».

«Sterkt forhold»
To og en halv uke senere forsøkte presidenten å redde sitt eget skinn, da han deltok på et møte med de jødiske lederne i Frankrike onsdag, opplyser Yedioth Aharonoth.

En av deltakerne skal ha sagt at Sarkozy hevdet hans forhold til Netanyahu og familien hans var «sterkt» og at han var blitt sitert ut av kontekst. Men om hans forklaring noen gang vil nå offentlighetens lys er imidlertid uvisst. Han skal nemlig ha bedt deltakerne om å ikke dele den med pressen.

– Presidenten bekreftet sitt vennskap og sin støtte til staten Israel helt fra begynnelsen i samtalen vår. Han ønsket å minne oss på at han gjennom hele sin politiske karriere har hatt en fast tilknytning til Israel, forklarer møtedeltaker Francis Kalifat.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise