Tyskland forsyner Israel med sjette ubåt

Den israelske marinen har tre aktive ubåter i Dolphine-klassen, to er under bygging og nå er det grønt lys for en sjette.

Israelsk helikopter og ubåt i Dolphine-klassen. (Foto: GPO)
Israelsk helikopter og ubåt i Dolphine-klassen. (Foto: GPO)

Tyske kilder bekreftet onsdag at Tyskland vil levere en sjette Dolphine-ubåt til den israelske marinen. Det har versert rykter i landet de siste ukene om at regjeringen ville nekte å levere den atomdrevne ubåten, i protest mot Israels bosetningspolitikk. Israel Hayoms kilde avkrefter imidlertid dette.

Ubåtene i Dolphin-klassen kan avfyre raketter med atomstridshoder.

En avtale fra 2005 gjorde det mulig for Israel å kjøpe to ubåter, med opsjon på en tredje. Det er denne klausulen Jerusalem nå har benyttet seg av. Også den siste båten er subsidiert av tyskerne, tilsvarende 33 prosent av totalprisen.

Forrige artikkelStorbritannia vil ha hardere EU-sanksjoner
Neste artikkelStrauss-Kahn Israels neste sentralbanksjef?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no