EU vil endre spillets regler

De europeiske medlemmene av FNs Sikkerhetsråd (Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Portugal) har kommet med en uttalelse som Israel reagerer sterkt på.

Frankrikes Sarkozy og Tysklands Merkel. (Illustrasjonsfoto: Junge Union Deutschlands, flickr.com)
Frankrikes Sarkozy og Tysklands Merkel. (Illustrasjonsfoto: Junge Union Deutschlands, flickr.com)

Hittil har den såkalte ”kvartetten” (USA, EU, Russland og FN) stått på at freden fremmes ved at partene (Israel og palestinerne) forhandler med hverandre. Problemet er at det palestinske styret (PA) i lengre tid har nektet å forhandle med Israel.

Nå sier de nevnte EU-landene at partene skal legge sine planer fram for EU og så skal EU utføre en slags megling. Israel går ikke med på noen ”fredsprosess” hvor palestinerne ikke en gang er villige til å snakke med Israel.

USA har også uttalt seg mot forslaget fra de fire EU-landene, og fastslår at den eneste måten å nå fram til en avtale på, er ved direkte forhandlinger. Men både EU og USA fordømmer Israel for å bygge boliger på Vestbredden og i Øst-Jerusalem.

 

Kilde: Dagsrevyen på IBA torsdag 22. desember 2011.

 

Forrige artikkel50.000 flyktninger fra Afrika
Neste artikkelHaniyeh forlater Gaza for første gang siden 2007
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no