EU vil endre spillets regler

De europeiske medlemmene av FNs Sikkerhetsråd (Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Portugal) har kommet med en uttalelse som Israel reagerer sterkt på.
Frankrikes Sarkozy og Tysklands Merkel. (Illustrasjonsfoto: Junge Union Deutschlands, flickr.com)
Frankrikes Sarkozy og Tysklands Merkel. (Illustrasjonsfoto: Junge Union Deutschlands, flickr.com)

Hittil har den såkalte ”kvartetten” (USA, EU, Russland og FN) stått på at freden fremmes ved at partene (Israel og palestinerne) forhandler med hverandre. Problemet er at det palestinske styret (PA) i lengre tid har nektet å forhandle med Israel.

Nå sier de nevnte EU-landene at partene skal legge sine planer fram for EU og så skal EU utføre en slags megling. Israel går ikke med på noen ”fredsprosess” hvor palestinerne ikke en gang er villige til å snakke med Israel.

USA har også uttalt seg mot forslaget fra de fire EU-landene, og fastslår at den eneste måten å nå fram til en avtale på, er ved direkte forhandlinger. Men både EU og USA fordømmer Israel for å bygge boliger på Vestbredden og i Øst-Jerusalem.

 

Kilde: Dagsrevyen på IBA torsdag 22. desember 2011.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise