Handel mellom Storbritannia og Israel opp 34 prosent

- Den kraftige økningen i handel mellom Israel og Storbritannia gir et klart svar på spørsmålet om økonomisk boikott av Israel, sier Matthew Gould, britisk ambassadør i Israel.
Fra en pro-israelsk demonstrasjon i London i januar 2009. (Foto: Chris Beckett, flickr.com)
Fra en pro-israelsk demonstrasjon i London i januar 2009. (Foto: Chris Beckett, flickr.com)

Den britiske ambassadøren i Israel kunne onsdag fortelle at det har vært hele 34 prosent vekst i handelen mellom Israel og Storbritannia i året som gikk.

– De som ber om en boikott av Israel lager mye bråk, men deres innflytelse er veldig liten. Den britiske regjeringen er imot boikott av Israel. Hvis noen skulle være bekymret, bare ta en titt på tallene, sier den britiske ambassadøren i Israel til Israel Hayom.

Total verdi av handelen mellom Israel og Storbritannia var 33,2 milliarder kroner i 2011. 15 milliarder var britisk eksport til Israel, mens 18,2 milliarder utgjorde eksport den andre veien.

Handelen mellom de to landene vokst raskere enn de andre viktige økonomier i verden, forteller ambassadøren:

– Omfanget av handelen har vokst veldig, med 34 prosent i løpet av det siste året, sa Gould. Det er et fantastisk resultat og et passende svar på spørsmålet om en økonomisk boikott.

Britene ønsker å forbedre forholdet til det israelske høyteknologiske markedet. Den britiske ambassaden utnevnte nylig en israeler som den nye handelsattacheen ved ambassaden.

Importen fra Israel til Norge økte med 11 prosent i 2011.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise