Israel blant de beste på resirkulering

Israel skårer høyere enn de fleste europeiske land på en ny undersøkelse fra den israelske organisasjonen Ela.
Kun Skandinavia og Tyskland er bedre på å resirkulere enn Israel. (Foto: mary abq, flickr.com)
Kun Skandinavia og Tyskland er bedre på å resirkulere enn Israel. (Foto: mary abq, flickr.com)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

En ny studie fra den ideele israelske organisasjonen Ela, viser at Israel er blant de beste i Europa på resirkulering av flasker. Det er Ela som har ansvaret for å overse ordningen med panteflasker i landet.

Rundt 77 prosent av alle resirkulerbare flasker ble returnert i 2011, et tall som kun blir slått av Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og Tyskland. De sistnevnte landene ligger alle på rundt 90 prosent.

41 prosent av de større flaskene blir også returnert i Israel, på tross av at det ikke er pant på dem som i Norge. Begge tallene er høyere enn målene Israel har satt for gjenvinning av flasker. Den totale gjenvinningsprosenten uansett materiale i landet er på 20 prosent, opp fem prosent fra 2009. Målet er at dette tallet skal være 50 prosent innen få år.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise