Minst fire drept på fransk-jødisk skole

En lærer og tre barn er drept på en jødisk skole i Toulouse i Frankrike. Angriperen rømte fra åstedet på scooter.

Skjermdump fra timesofisrael.com kl. 12.05 mandag 19. mars 2012.
Skjermdump fra timesofisrael.com kl. 12.05 mandag 19. mars 2012.

En ukjent gjerningsmann drepte minst fire mennesker på en jødisk videregående skole nordvest i Toulouse, Frankrike. Han skal ha flyktet fra åstedet på samme motorsykkel som brakte ham til skolen, melder franske medier.

Mannen skal ha begynt å skyte med sitt automatvåpen straks han kom inn på skolen klokken 8:10 om morgenen. Michel Valet fra fransk politi sier en 30 år gammel mann og hans to sønner på 3 og 6 år ble drept. Et annet barn på mellom 8 og 10 år ble drept, og en 17 år gammel alvorlig skadet.

Fransk politi har nå stengt av gatene rundt Ozar Hatorah skolen og satt ut store styrker. Femti polititjenestemenn har blitt satt av til etterforskningen, deriblant politimenn fra antiterrorenheten. Dermed utelukker de ikke at hendelsen utgjør et terroranslag.

Regjeringen i Paris har gitt ordre om å øke sikkerheten ved samtlige jødiske institusjoner i landet. Statsminister Nicolas Sarkozy kaller episoden for “et avskyelig drama og en fryktelig tragedie”.

– Vi er desillusjonerte og i sjokk. Vi forstår ikke helt hva som har skjedd egentlig, sier lederen for det jødiske miljøet i Toulouse , Marc Sztulman, til Times of Israel.

Den jødiske skolen har som mål å integrere sine elever fullt i det franske samfunnet, samtidig som de skal få leve i harmoni med sin jødedom. Frankrike har over én million jøder, den tredje største jødiske befolkningen i verden. 25.000 av dem bor i Toulouse.

Forrige artikkel– Iranske utsendinger opererer på Gaza
Neste artikkelSarkozy: – Toulouse-angrep antisemittisk motivert
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no