Ber om ett minutts stillhet for israelske OL-deltakere

Den israelske delegasjonen på åpningsseremonien i München i 1972.
Den israelske delegasjonen på åpningsseremonien i München i 1972.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

– Viseutenriksminister Danny Ayalon har skrevet en offisiell henvendelse til IOK der han spør om sommerlekene i London 2012 kan åpne med ett minutts stillhet for å markere at israelske OL-deltakere ble drept under OL i München i 1972, heter det i en pressemelding, meddeler Aftenposten.

Det er ikke bare det offentlige Israel som ønsker en slik markering. Over 5000 personer hadde tirsdag undertegnet underskriftskampanjen på internett, der man ber om et minutts stillhet til minne om de 11 som ble drept i Munchen, forteller Jerusalem Post. Kampanjen er startet av Ankie Spitzer, hustruen til Andrei Spitzer. Spitzer var en av de israelske idrettsmennene som ble drept som gisler av palestinske terrorister i München.

Ankie Spitzer oppfordrer folk til å undertegne brevet og be den olympiske komiteen om å anerkjenne tapet av de 11 olympiske utøverne for 40 år siden. Det er bedt om en liknende anerkjennelse, ett minutts stillhet ved åpningsseremonien, siden sommer-OL i 1976, forteller hun.

Torsdag morgen var det mer enn 12.000 som hadde undertegnet oppfordringen.

Du kan undertegne også, hvis du vil: Et minutts stillhet ved OL i London 2012

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag