Over 9 av 10 fransk-israelere stemte Sarkozy

93 prosent av Frankrikes borgere bosatt i Israel, stemte for den avtroppende presidenten som tapte gårsdagens valg.

Nicolas Sarkozy tapte kampen om å bli gjenvalgt som Frankrikes president. (Foto: Gwenaël Piaser)
Nicolas Sarkozy tapte kampen om å bli gjenvalgt som Frankrikes president. (Foto: Gwenaël Piaser)
Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

Søndag tapte sittende president Nicolas Sarkozy valget mot sin sosialistiske motkandidat Francois Hollande. Med 48,3 prosent av stemmene måtte han se seg slått på målstreken av Hollande, som med 51,7 prosent av stemmene vil bli den nye statslederen i landet.

Blant de franske statsborgerne i Israel var det liten tvil om hvem de aller helst ønsket i lederstolen. 92,8 prosent stemte Sarkozy, som under sin fem år lange presidentperiode har vist støtte til Israel. Kun 7,2 prosent ønsket seg Hollande.

Det er første gang på over 30 år at en fransk president taper kampen om å bli gjenvalgt.

Forrige artikkel– Israel trenger meg
Neste artikkelSenker skatter på miljøvennlige biler
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -