Folkefest for Israel i København

Fredag 11. mai arrangerte Israel-venner i Danmark en stor folkefest på Christiansborg Slotsplads. Omkring 400 personer fikk musikalsk underholdning, hilsen fra Israels ambassadør og andre foredrag.

Initiativtaker Yvette Espersen ønsket velkommen til folkefesten. (Foto: Bjarne Nederby Jessen)
Initiativtaker Yvette Espersen ønsket velkommen til folkefesten. (Foto: Bjarne Nederby Jessen)

Det ser ut til å være en ny vår for Israel-vennskap også hos våre naboer i sør. Dansker strømmet til fra hele landet for å delta i støttemarkeringen i anledning Israels 64-årsdag, rapporterer support-israel.dk.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Israel-flaggene vaiet over slottsparken. (Foto: Bjarne Nederby Jessen)
Israel-flaggene vaiet over slottsparken. (Foto: Bjarne Nederby Jessen)

– Vi er her i dag for å støtte opp om et lite land, omgitt av aggressive fiender, et land som vet alt for godt hva det vil si å være mål for hatefulle grupper, som Islamsk Jihad, Hamas og Hizbollah, sa initiativtaker Yvette Espersen.

– Hvis vi fortsetter med å ignorere den økende antisemittismen, og det som følger i kjølvannet – nemlig hat mot Israel – så svikter vi Israel, og dermed svikter vi oss selv og våre europeiske verdier, la hun til.

Arthur Avnon har vært Israels ambassadør i København helt siden 2005. Han understreket at Israels innovasjon, vitenskap og teknologi er til nytte for hele verden.

Journalist og tv-produsent Jeppe Juhl var neste taler.

– Jeg elsker Danmark som en mor, men jeg elsker Israel som en far, sa han.

– Israel er under press, hele verden er under press fra islamismen. Dessverre hersker det stor uvitenhet om virkeligheten i Midtøsten, sa Juhl.

Farshad Kholghi var dagens siste taler. Han kom som flyktning til Danmark fra Iran som 14-åring. I dag er han kjent debattant, skuespiller og foredragsholder.

– Jeg elsker Israel, proklamerte Kholghi. Det er Midtøstens eneste demokratiske stat. Det er et vakkert land og det bor mange deilige mennesker der. Jeg nyter å traske rundt i Tel Aviv, det minner meg slik om min barndoms Teheran. Jeg kan foreløpig ikke besøke Teheran, men jeg er alltid fri til å besøke Tel Aviv, sa Kholghi.

Skuespilleren kom kanskje med dagens mest overraskende uttalelse.

– Iran vil bli fritt, og Israel og Iran vil bli allierte, sa Kholghi. “Gid han får rett,” skriver referenten på support-israel.dk.

Arrangementet ble avsluttet med Israels nasjonalsang Hatikva.

En rekke ulike danske Israel-organisasjoner og pro-israelske nettsider stod bak folkefesten.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise