– Tsjekkia er vår beste venn i Europa

Den tsjekkiske og den israelske regjeringen hadde felles regjeringsmøte i Praha torsdag. Vennskapet mellom de to landene er sterkt.

Benjamin Netanyahu har nettopp fullført et todagers statsbesøk i Tsjekkia. (Foto: GPO)
Benjamin Netanyahu har nettopp fullført et todagers statsbesøk i Tsjekkia. (Foto: GPO)

Israel og Tsjekkia har også tidligere hatt felles regjeringsmøter, men dette var møtet med flest ministere til stede noensinne. Statsminister Benjamin Netanyahu kalte vertsnasjonen for Israels beste venn i Europa.

– Vi har ingen bedre venn i Europa enn Tsjekka. Det tsjekkiske folk forstår hvordan det er å være sterk i troen på demokrati i en fiendtlig region, sa han under besøket i Praha.

“Spesiell følelse” for Israel
En rekke samarbeidsavtaler mellom de to vennenasjonene er undertegnet innen forskning, handel og innovasjon. Netanyahu har også hatt flere møter på tomannshånd med sin kollega Petr Necas under det to dager lange besøket i landet. Sistnevnte sa at Tsjekkia har “en spesiell medfølelse” for Israel.

– Vi har full forståelse for Israels situasjon, som et lite, demokratisk land i en veldig farlig region med veldig farlige naboer, sa Necas i et intervju med Jerusalem Post.

Har vært i Israels sko
– Vi husker vår situasjon i 1930-årene, da det lille og demokratiske Tsjekkoslovakia hadde naboer som ønsket å ødelegge oss og stjele deler av territoriet vårt.

Han forklarte også at Praha vil fortsette å forsvare Israel i EU-systemet og at de er bekymret for Irans atomprogram.

Forrige artikkelCanada vil ha rolle i fredsforhandlinger
Neste artikkel“Kong Bibi” pryder Time
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no