Østerrikes utenriksminister kritiserer forsvarsministeren

Forsvarsminister Norbert Darabos uttalte at Israels utenriksminister Avigdor Lieberman “ikke er til å holde ut” og tonet ned trusselen Iran representerer. Nå blir han irettesatt av utenriksministeren.

Østerrikes forsvarsminister Norbert Darabos (fremst t.v.) er nok en gang i hardt vær. (Foto: Werner Faymann)
Østerrikes forsvarsminister Norbert Darabos (fremst t.v.) er nok en gang i hardt vær. (Foto: Werner Faymann)

Talsmann for den østerrikske utenriksmininsteren Michael Spindelegger, Alexander Schallenberg, sier uttalelsene “ikke på noen måte uttrykker standpunktene til landets regjering”. Han kritiserte også forsvarsministeren for å blande seg i båndene med Israel, og påpekte at det er utenriksdepartementets oppgave.

Ayalon sørget for reaksjon
Israels viseutenriksminister Danny Ayalon møtte på søndag generalsekretær i Østerrikes utenriksdepartement, Johannes Kyrle, i Jerusalem. Ifølge østerrikske kilder i departementet skapte Norbert Darabos’ uttalelser “en grad av ubehag” under møtet. Ayalon krevde at Wien tar avstand fra uttalelsene til forsvarsministeren, noe som er årsaken til Schallenbergs reaksjon mandag.

Darabos skal ha uttrykt en rekke kontroversielle utenrikspolitiske standpunkt de siste årene, melder Jerusalem Post.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise