Fransk imam besøkte Yad Vashem

- De som fornekter Holocaust er ikke annet enn medskyldige sammen med disse kriminelle [nazistene]. De ønsker å begå et nytt Holocaust, mener den franske imamen Hassen Chalghoumi.
Holocaust-museet Yad Vashem i Jerusalem. (Foto: Ido Mor)
Holocaust-museet Yad Vashem i Jerusalem. (Foto: Ido Mor)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Tunisisk-fødte Chalghoumi er imam i en moské i den franske småbyen Drancy, like utenfor Paris. I tillegg sitter han i det franske hovedrådet for imamer. Mandag besøkte han Holocaust-museet Yad Vashem i Jerusalem.

– Dette er ikke bare det jødiske folkets historie, men det er vår historie også. For når vi beskytter historien, beskytter vi også minoritetenes historie, sa han til Times of Israel under sitt besøk.

Medskyldige fornektere
Chalghoumi har snakket åpent imot Holocaust-fornektelse og antisemittisme i Frankrike, noe som har gitt ham mange fiender blant landets muslimer. I hjemlandet går han under kallenavnet “Jødenes imam”.

– Jeg tror at å snakke om Holocaust, denne menneskelige tragedien, vil gi oss fornuft til å se at dette aldri må skje igjen. De som fornekter Holocaust er ikke annet enn medskyldige sammen med disse kriminelle [nazistene]. De ønsker å begå et nytt Holocaust, hevdet imamen.

Støttet burkaforbud
– Først og fremst er jeg en imam for muslimer og en fredselsker. Jeg kom ikke her først og fremst fordi det er en jødisk sak, men fordi det er menneskelig sak. I hatets navn, og i ideologiens navn, drepte mennesker over seks millioner medmennesker, la han til.

Chalghoumi har arrangert en rekke minnemarkeringer for Holocaust i Frankrike, sammen med ulike jødiske organisasjoner. Han støttet tidligere president Nicolas Sarkozys forbud mot bruk av burka på offentlige steder og er kritisk til vestlige lands støtte til “Den arabiske våren”.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise