Nazistleder arrestert i Ungarn

95 år gamle Laszlo Csatary har vært en av de mest ettersøkte nålevende nazistlederne fra Den andre verdenskrig. Nazijeger Efraim Zuroff (bildet) er strålende fornøyd med at han nå er bak lås og slå.
Wiesenthal-senterets Efraim Zuroff roper
Wiesenthal-senterets Efraim Zuroff roper "Halleluja" etter at nazistisk krigsforbryter har blitt arrestert i Ungarn. (Foto: Wikipedia)

Torsdag arresterte ungarsk politi Csatary og siktet ham for menneskerettighetsbrudd mot de 15.700 jødene han sørget for å deportere til tyske konsentrasjonsleire under krigen. Simon Wiesenthal-senterets Efraim Zuroff, som til daglig arbeider med å spore opp krigsforbrytere fra Holocaust, er fornøyd med arrestasjonen. Det var han som fant ut tidligere i år at Csatary oppholdt seg i Ungarns hovedstad Budapest.

– Halleluja! Du vil ikke tro hva dette betyr for meg. Det er en stor og viktig seier, sier han til Jerusalem Post.

Men ikke før den britiske avisen The Sun i forrige uke publiserte bilder de hadde tatt av Csatary i Ungarn, begynte saken å spinne. Flere lands regjeringer har siden den gang lagt press på myndighetene om å arrestere ham.

– Det er veldig enkelt. Vi står i gjeld til The Sun, sier Zuroff, som fortsatt mener det er viktig å jakte på Holocaust-forbrytere over 60 år etter krigen.

– Ikke se på Csatary som gammel og svak. Se på ham som en som på høyden av sin makt misbrukte den til å drepe mennesker.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise