Nazistleder arrestert i Ungarn

95 år gamle Laszlo Csatary har vært en av de mest ettersøkte nålevende nazistlederne fra Den andre verdenskrig. Nazijeger Efraim Zuroff (bildet) er strålende fornøyd med at han nå er bak lås og slå.

Wiesenthal-senterets Efraim Zuroff roper
Wiesenthal-senterets Efraim Zuroff roper "Halleluja" etter at nazistisk krigsforbryter har blitt arrestert i Ungarn. (Foto: Wikipedia)

Torsdag arresterte ungarsk politi Csatary og siktet ham for menneskerettighetsbrudd mot de 15.700 jødene han sørget for å deportere til tyske konsentrasjonsleire under krigen. Simon Wiesenthal-senterets Efraim Zuroff, som til daglig arbeider med å spore opp krigsforbrytere fra Holocaust, er fornøyd med arrestasjonen. Det var han som fant ut tidligere i år at Csatary oppholdt seg i Ungarns hovedstad Budapest.

– Halleluja! Du vil ikke tro hva dette betyr for meg. Det er en stor og viktig seier, sier han til Jerusalem Post.

Men ikke før den britiske avisen The Sun i forrige uke publiserte bilder de hadde tatt av Csatary i Ungarn, begynte saken å spinne. Flere lands regjeringer har siden den gang lagt press på myndighetene om å arrestere ham.

– Det er veldig enkelt. Vi står i gjeld til The Sun, sier Zuroff, som fortsatt mener det er viktig å jakte på Holocaust-forbrytere over 60 år etter krigen.

– Ikke se på Csatary som gammel og svak. Se på ham som en som på høyden av sin makt misbrukte den til å drepe mennesker.

Forrige artikkelUSA og Israel vurderer IDF-angrep mot syriske mål
Neste artikkelHøyskolen i Ariel blir universitet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -