Eksplosjon ved synagogen i Malmö

Skjermdump fra sydsvenskan.se.
Skjermdump fra sydsvenskan.se.

Utenom vindu i inngangspartiet som er knust, finnes det ingen direkte synlige skader på huset, men eksplosjonen hørtes flere kvartal borte, melder lesere til Sydsvenskan.

– Det har vært en sprengning. Noe har detonert, det er vi sikre på, sier Erik Liljenström fra politiet i Malmö. Politiet opplyser at vinduene ble forsøkt knust med stein før sprengladningen ble utløst.

Øyenvitner så to biler forlate området rett etter bombeattentatet, og politiet kjenner registreringsnumrene, melder NTB.

Omkring tre timer etter eksplosjonen ble to menn pågrepet mistenkt for å stå bak episoden, skriver Sydsvenskan.

– Svenske medier spekulerer i at antisemittiske muslimer, snarere enn nynazister står bak sprengningen, skriver NTB.

Synagogen i Malmö er, som synagogen i Oslo, omgitt av betongblokker i veien, som skal hindre at kjøretøy med eksplosiver kan ta seg helt inn til husveggen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er forferdelig, men ikke uventet, skriver Lisa Abramowicz, leder for Svensk Israel-Information.

– Nylig fikk rabbineren sin bil ødelagt, og noen hadde skrevet “Palestina” på vraket, forteller hun på Twitter fredag morgen.

Malmö har de siste årene opplevde en rekke antisemittiske episoder, og antallet jøder i byen har gått betydelig ned. Jeg fikk sjokk over hatet jeg møter i gatene, sa rabbiner Shneur Kesselmann ifjor.

Også for et par år siden ble det jødiske senteret i byen gjenstand for flere tilfeller av angrep og hærverk, skriver NTB.  I januar 2009 ble også den jødiske synagogen og et jødisk senter i Helsingborg satt i brann.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag