– Hebraisk fjernes som fremmedspråk i Storbritannia

Det jødiske samfunnet i Storbritannia er ikke fornøyd med at britiske myndigheter vurderer å ekskludere hebraisk fra listen over godkjente andrespråk i undervisningen i grunnskolen.

USAs ambassadør Dan Shapiro i Israel på offisielt skolebesøk. (Illustrasjon: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv)
USAs ambassadør Dan Shapiro i Israel på offisielt skolebesøk. (Illustrasjon: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv)

Det britisk-jødiske organet Board of Deputies of British Jews (BDBJ) advarer om at avgjørelsen kan skade den jødiske undervisningen i Storbritannia. Fra og med september 2014 må alle skoler på øyriket tilby minst ett av sju fremmedspråk for elever i alderen 7-11 år. På denne listen er ikke hebraisk inkludert.

Ifølge BDBJ vil det bli umulig for jødiske skoler å tilby hebraiskundervisning, dersom de må tilby undervisning på et tredje språk i tillegg. Fra før av har de fleste jødiske skolene i Storbritannia jødiske studier ved siden av den nasjonale læreplanen.

Forrige artikkelValgkomiteen vil nekte Zoabi å stille til valg
Neste artikkel– Israel og Jordan kan bli neste offer
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -