– Hebraisk fjernes som fremmedspråk i Storbritannia

USAs ambassadør Dan Shapiro i Israel på offisielt skolebesøk. (Illustrasjon: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv)
USAs ambassadør Dan Shapiro i Israel på offisielt skolebesøk. (Illustrasjon: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det britisk-jødiske organet Board of Deputies of British Jews (BDBJ) advarer om at avgjørelsen kan skade den jødiske undervisningen i Storbritannia. Fra og med september 2014 må alle skoler på øyriket tilby minst ett av sju fremmedspråk for elever i alderen 7-11 år. På denne listen er ikke hebraisk inkludert.

Ifølge BDBJ vil det bli umulig for jødiske skoler å tilby hebraiskundervisning, dersom de må tilby undervisning på et tredje språk i tillegg. Fra før av har de fleste jødiske skolene i Storbritannia jødiske studier ved siden av den nasjonale læreplanen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag