Berlusconi ga ros til Mussolini som god leder og sovnet under Holocaust-markering

Den internasjonale merkedagen for frigjøringen av Auschwitz var visst for kjedelig for Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi, som sovnet etter å ha støttet fascistleder Benito Mussolini i sin tale.

Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi er svært omstridt internasjonalt. (Foto: Europaparlamentets pressekontor)
Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi er svært omstridt internasjonalt. (Foto: Europaparlamentets pressekontor)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Ifølge Silvi Berlusconis ord skal Italias fascistleder Benito Mussolini ha valgt feil da han innførte antisemittiske lover slik nazistene gjorde, men at han ellers var en god leder for landet. Etter sin tale sovnet også den tydeligvis trette eks-statsministeren på stolen sin, under Holocaust-markeringen i Milan.

– Det er vanskelig for oss å gå i skoene til folk som tok avgjørelser på denne tiden. Åpenbart valgte regjeringen på dette tidspunktet, ut av frykt for at tysk makt kunne lede til total seier, å heller alliere seg selv med Hitlers Tyskland enn å kjempe mot det.

– Som en del av denne alliansen kom det visse pålegg, inkludert nedkjempingen og utrydningen av jøder. De rasistiske lovene var Mussolinis verste feil som leder. Han gjorde det så godt på mange andre måter, sa Berlusconi.

Høster fordømmelse
En kandidat for sentrumspartiet Demokratene fordømmer hans uttalelser på det sterkeste og kaller dem “kvalmende”.

– Vår republikk ble bygget etter kampen mot nazismen og fascismen og dette er uholdbare uttalelser som er uforenlige med lederskapet i en demokratisk politikk, sier partiets justispolitiske talsmann Marco Meloni.

Demokratene ser ut til å bli det største italienske partiet etter valget 24.-25. februar.

– Aldri igjen
USAs president Barack Obama lovet på en offisiell pressekonferanse søndag å bekjempe folkemord og sa at USA vil stå fast ved prinsippet “aldri igjen”.

– Vi ærer minnene til de seks millioner jøder og millioner av andre uskyldige ofre, som på tragisk vis mistet sine liv under Holocaust for seks år siden. Vi minnes også motet, kraften og besluttsomheten til alle dem som på heroisk vis bekjempet nazistene, som eksempel på det beste i vår menneskelighet. Og som disse modige individene, må vi forplikte oss på å bekjeme hat og forfølgelser i alle sine former, sa Obama.

Forrige artikkelBetraktelig aktivitet i Sharons hjerne
Neste artikkel– Israels regjering endrer seg kanskje, men ikke våre krav
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no