Berlusconi ga ros til Mussolini som god leder og sovnet under Holocaust-markering

Den internasjonale merkedagen for frigjøringen av Auschwitz var visst for kjedelig for Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi, som sovnet etter å ha støttet fascistleder Benito Mussolini i sin tale.
Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi er svært omstridt internasjonalt. (Foto: Europaparlamentets pressekontor)
Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi er svært omstridt internasjonalt. (Foto: Europaparlamentets pressekontor)

Ifølge Silvi Berlusconis ord skal Italias fascistleder Benito Mussolini ha valgt feil da han innførte antisemittiske lover slik nazistene gjorde, men at han ellers var en god leder for landet. Etter sin tale sovnet også den tydeligvis trette eks-statsministeren på stolen sin, under Holocaust-markeringen i Milan.

– Det er vanskelig for oss å gå i skoene til folk som tok avgjørelser på denne tiden. Åpenbart valgte regjeringen på dette tidspunktet, ut av frykt for at tysk makt kunne lede til total seier, å heller alliere seg selv med Hitlers Tyskland enn å kjempe mot det.

– Som en del av denne alliansen kom det visse pålegg, inkludert nedkjempingen og utrydningen av jøder. De rasistiske lovene var Mussolinis verste feil som leder. Han gjorde det så godt på mange andre måter, sa Berlusconi.

Høster fordømmelse
En kandidat for sentrumspartiet Demokratene fordømmer hans uttalelser på det sterkeste og kaller dem «kvalmende».

– Vår republikk ble bygget etter kampen mot nazismen og fascismen og dette er uholdbare uttalelser som er uforenlige med lederskapet i en demokratisk politikk, sier partiets justispolitiske talsmann Marco Meloni.

Demokratene ser ut til å bli det største italienske partiet etter valget 24.-25. februar.

– Aldri igjen
USAs president Barack Obama lovet på en offisiell pressekonferanse søndag å bekjempe folkemord og sa at USA vil stå fast ved prinsippet «aldri igjen».

– Vi ærer minnene til de seks millioner jøder og millioner av andre uskyldige ofre, som på tragisk vis mistet sine liv under Holocaust for seks år siden. Vi minnes også motet, kraften og besluttsomheten til alle dem som på heroisk vis bekjempet nazistene, som eksempel på det beste i vår menneskelighet. Og som disse modige individene, må vi forplikte oss på å bekjeme hat og forfølgelser i alle sine former, sa Obama.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise