To israelere mistenkt for ulovlig eggcelle-omsetning

Rundt 30 personer er avhørt av politiet i Romania, etter at en svangerskapsklinikk i Bukarest ble stormet. To israelere er mistenkt for omsetning av eggceller.

En menneskelig eggcelle (Illustrasjon: Wikipedia)
En menneskelig eggcelle (Illustrasjon: Wikipedia)

Blant de arresterte i klinikken var en israelsk privatpraktiserende lege, Raphael Ron-El, og en av hans laboratorieteknikkere, Assaf Harofeh. De andre var mennesker som på andre måter var involvert i handelen. Yedioth Aharonoth melder at handelen var kommet i stand gjennom et samarbeid mellom private klinikker i Bukarest og svangerskapsekspertene fra Israel.

Det er ofte legene og deres eksperter som kan tjene mest penger på slik handel. Rumensk politi mistenker at det også har skjedd i dette tilfellet. Lokale kvinner som var villige til å fjerne eggstokkene ble rekruttert. Mange av disse kvinnene mottok mellom 4.500 og 6.000 kroner for et slikt salg. Kjøperne var israelske kvinner som ønsket kunstig befruktning og var villige til å betale mellom 20.000 og 30.000 kroner for tjenesten.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise