To israelere mistenkt for ulovlig eggcelle-omsetning

Rundt 30 personer er avhørt av politiet i Romania, etter at en svangerskapsklinikk i Bukarest ble stormet. To israelere er mistenkt for omsetning av eggceller.
En menneskelig eggcelle (Illustrasjon: Wikipedia)
En menneskelig eggcelle (Illustrasjon: Wikipedia)

Blant de arresterte i klinikken var en israelsk privatpraktiserende lege, Raphael Ron-El, og en av hans laboratorieteknikkere, Assaf Harofeh. De andre var mennesker som på andre måter var involvert i handelen. Yedioth Aharonoth melder at handelen var kommet i stand gjennom et samarbeid mellom private klinikker i Bukarest og svangerskapsekspertene fra Israel.

Det er ofte legene og deres eksperter som kan tjene mest penger på slik handel. Rumensk politi mistenker at det også har skjedd i dette tilfellet. Lokale kvinner som var villige til å fjerne eggstokkene ble rekruttert. Mange av disse kvinnene mottok mellom 4.500 og 6.000 kroner for et slikt salg. Kjøperne var israelske kvinner som ønsket kunstig befruktning og var villige til å betale mellom 20.000 og 30.000 kroner for tjenesten.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise