Får kritikk for Anne Frank-kommentar

– Forhåpentligvis ville hun vært en Belieber, skrev popstjernen Justin Bieber i gjesteboken ved Anne Frank-museet i Amsterdam.

Det canadiske tenåringsidolet Justin Bieber (Foto: ATP, WENN.com)
Det canadiske tenåringsidolet Justin Bieber (Foto: ATP, WENN.com)

Tenåringsidolet Justin Bieber var nylig på besøk ved Anne Frank-museet i Amsterdam under et besøk i byen. Hans innlegg i gjesteboken ble lagt ut på museets Facebook-side.

– Virkelig inspirerende å kunne komme her. Anne var en fantastisk jente. Forhåpentligvis ville hun vært en “Belieber”, skrev Bieber.

“Belieber” er betegnelsen som brukes på hans mest hengivne fans. Mange av responsene han fikk for kommentaren var svært negative, opplyser Yedioth Aharonoth.

– Anna Frank en “Belieber”? Det er en av de mest egoistiske tingene jeg har hørt noen gang, skriver Facebook-bruker Tania Saez.

Scott Simon, som er vert på den amerikanske National Public Radio, skriver på Twitter: “Anne ville vært smart nok til bare å le”.

Allison Kaplan Sommer i Ha’aretz gir Bieber ros for i det hele tatt å ha besøkt Anne Frank-museet. Hun tror han mente det godt.

Anne Frank døde 15 år gammel i konsentrasjonsleiren Bergen-Belsen i 1945, etter å ha gjemt seg under mesteparten av krigen sammen med familien i et hus i Amsterdam. Hennes dagbok ble publisert etter krigen i 1947 og har gjort henne til et av de mest kjente jødiske Holocaust-ofrene.

Forrige artikkelNoam Bedein i MIFF Oslo: Den aktuelle situasjonen i Israel og Sderot
Neste artikkelSyria blir stadig større hodepine
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no