Netanyahu til Moskva for å drøfte våpensalg til Syria

Statsminister Benjamin Netanyahu besøker Moskva i dag, i et forsøk på å få Russlands president Vladimir Putin til å stanse leveranse av avansert luftforsvarssystem til Syria.
Statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Israelske myndigheter skal være svært bekymret for et russisk våpensalg til Syria som kan være nært forestående. Bakke-til-luft rakettsystemet S-300 vil være en stor trussel mot israelske jagerfly dersom det kommer i hendene til Bashar Assads hærstyrker eller Hizbollah, skriver Times of Israel.

I dag møter statsminister Benjamin Netanyahu Russlands president Vladimir Putin i Kreml, for å forsøke å overbevise ham om å stanse salget. Moskva er uenige med vestlige myndigheter i at våpensalget bryter med internasjonal lov og har så langt nektet å lytte til kravene.

Fredag sa utenriksminister Sergey Lagrov at russerne sender S-300-systemet til syrerne, som en del av en kontrakt som ble inngått for mange år siden.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise