Netanyahu til Moskva for å drøfte våpensalg til Syria

Statsminister Benjamin Netanyahu besøker Moskva i dag, i et forsøk på å få Russlands president Vladimir Putin til å stanse leveranse av avansert luftforsvarssystem til Syria.

Statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)
Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

Israelske myndigheter skal være svært bekymret for et russisk våpensalg til Syria som kan være nært forestående. Bakke-til-luft rakettsystemet S-300 vil være en stor trussel mot israelske jagerfly dersom det kommer i hendene til Bashar Assads hærstyrker eller Hizbollah, skriver Times of Israel.

I dag møter statsminister Benjamin Netanyahu Russlands president Vladimir Putin i Kreml, for å forsøke å overbevise ham om å stanse salget. Moskva er uenige med vestlige myndigheter i at våpensalget bryter med internasjonal lov og har så langt nektet å lytte til kravene.

Fredag sa utenriksminister Sergey Lagrov at russerne sender S-300-systemet til syrerne, som en del av en kontrakt som ble inngått for mange år siden.

Forrige artikkelRiksrevisor vil granske budsjettsmell
Neste artikkelLapid kåret til “verdens mest innflytelsesrike jøde”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -