Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Le Monde så Assad bruke kjemiske våpen

Foto: Skjermdump fra LeMonde.fr
Foto: Skjermdump fra LeMonde.fr
De regjeringslojale styrkene i Syria har brukt kjemiske våpen i Damaskus. Det har en journalist i den franske avisen Le Monde fått føle på kroppen.

Helt siden israelsk etterretning for en måned siden avslørte at Bashar Assads regjeringsstyrker har benyttet kjemiske våpen under borgerkrigen, har flere og flere indisier og beviser pekt i samme retning.

Sist ut med å tilby beviser er franske Le Monde. En av deres fotografer skal ha hatt problemer med synet og luftveiene i fire dager etter et angrep utenfor Damaskus 13. april. De siste to månedene har flere journalister og fotografer for avisen arbeidet i skjul, og bevitnet med egne øyne hvordan kjemiske våpen har blitt brukt.

– Snart opplever de [sårede] problemer med pusten, noen ganger i ekstrem grad. De begynner å kaste opp og mister bevisstheten. Krigerne som er verst rammet må evakueres for at de ikke skal kveles. Reportere fra Le Monde var i flere dager vitner til et opprør i dette [Jobar-]distriktet, rett utenfor Damaskus, som opprørerne ankom i januar.

– I de to månedene vi brukte på å rapportere fra utkanten av Syrias hovedstad, har vi stått overfor liknende saker over et mye større område. Alvorlighetsgraden, den økende bruken og taktikken som benyttes for slike våpen viser at det som benyttes ikke bare er tåregass, som brukes på alle fronter, men produkter av en helt annen klasse som er langt mer giftige, skriver de.

I mens har forhandlinger internt i EU brutt sammen, for å få på plass en felles avtale om våpenstøtte til den syriske opposisjonen. Ifølge Jerusalem Post står land som Frankrike og Storbritannia frie til å forsyne styrkene slik de selv ønsker, på bekostning av EUs enhet i denne saken. Mange andre medlemsland, som Sverige og Østerrike, har vært skeptiske til å gi opposisjonen våpen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart