– Israels sikkerhet en del av vår nasjonale filosofi

Rikskansler Angela Merkel mener det er en del av Tysklands “ethos”, å stille seg bak Israels rett til sikkerhet.

Tysklands rikskansler Angela Merkel (Foto: ILRI, flickr.com)
Tysklands rikskansler Angela Merkel (Foto: ILRI, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Anti-zionisme er ikke et legitimt politisk standpunkt, hevdet Angel Merkel i et intervju med det tysk-jødiske magasinet Jewish Voice from Germany på fredag.

– For dem som deler mine synspunkter på at jødene er et folk som har selvbestemmelsesrett, så er zionismen som en nasjonal bevegelse for det jødiske folk selve legemliggjøringen av denne retten, som våre meningsmotstandere nekter dem, sa Merkel.

Rikskansleren og lederen for det kristendemokratiske partiet (CDU) i Tyskland, svarte på spørsmål innen en rekke Midtøsten-relaterte områder. Et av dem var trusselen fra Iran og hvordan Tyskland, under henne etter det snarlige parlamentsvalget, vil posisjonere seg i den saken.

– Vi vil aldri være nøytrale og Israel kan være sikre på vår støtte når det kommer til å beskytte sin sikkerhet. Det er derfor jeg alltid har sagt at Tysklands støtte til Israels sikkerhet er en del av vår nasjonale filosofi (ethos), av vår eksistensberettigelse (raison d’etre), sa Merkel.

Selv om Merkel bekrefter at hun ikke er noen tilhenger av de israelske bosetningene på Vestbredden, så vil det ikke påvirke hennes og regjeringens støtte til Israel.

– Jeg har kommet med flere kritiske kommentarer som angår utvidelsen av bosetningene på det okkuperte Vestbredden og i Øst-Jerusalem. Der har ikke mitt synspunkt endret seg. Men samtidig er det like viktig at begge sider, både Israel og palestinerne, arbeider for en varig fredsløsning som innebærer en varig tostatsløsning. Jeg vil støtte den israelske regjeringen i alt de gjør, som bidrar til slike forhandlinger, sa Merkel.

Angela Merkel er svært populær i hjemlandet og er ventet å få folkets fornyede tillit som rikskansler i parlamentsvalget 22. september.

Forrige artikkel– La oss se om Syria tar dette alvorlig
Neste artikkelNetanyahu rådet USA til å akseptere Russland-forslag
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no