– Israels sikkerhet en del av vår nasjonale filosofi

Rikskansler Angela Merkel mener det er en del av Tysklands "ethos", å stille seg bak Israels rett til sikkerhet.
Tysklands rikskansler Angela Merkel (Foto: ILRI, flickr.com)
Tysklands rikskansler Angela Merkel (Foto: ILRI, flickr.com)

Anti-zionisme er ikke et legitimt politisk standpunkt, hevdet Angel Merkel i et intervju med det tysk-jødiske magasinet Jewish Voice from Germany på fredag.

– For dem som deler mine synspunkter på at jødene er et folk som har selvbestemmelsesrett, så er zionismen som en nasjonal bevegelse for det jødiske folk selve legemliggjøringen av denne retten, som våre meningsmotstandere nekter dem, sa Merkel.

Rikskansleren og lederen for det kristendemokratiske partiet (CDU) i Tyskland, svarte på spørsmål innen en rekke Midtøsten-relaterte områder. Et av dem var trusselen fra Iran og hvordan Tyskland, under henne etter det snarlige parlamentsvalget, vil posisjonere seg i den saken.

– Vi vil aldri være nøytrale og Israel kan være sikre på vår støtte når det kommer til å beskytte sin sikkerhet. Det er derfor jeg alltid har sagt at Tysklands støtte til Israels sikkerhet er en del av vår nasjonale filosofi (ethos), av vår eksistensberettigelse (raison d’etre), sa Merkel.

Selv om Merkel bekrefter at hun ikke er noen tilhenger av de israelske bosetningene på Vestbredden, så vil det ikke påvirke hennes og regjeringens støtte til Israel.

– Jeg har kommet med flere kritiske kommentarer som angår utvidelsen av bosetningene på det okkuperte Vestbredden og i Øst-Jerusalem. Der har ikke mitt synspunkt endret seg. Men samtidig er det like viktig at begge sider, både Israel og palestinerne, arbeider for en varig fredsløsning som innebærer en varig tostatsløsning. Jeg vil støtte den israelske regjeringen i alt de gjør, som bidrar til slike forhandlinger, sa Merkel.

Angela Merkel er svært populær i hjemlandet og er ventet å få folkets fornyede tillit som rikskansler i parlamentsvalget 22. september.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise