Nederland vil ikke merke bosetningsprodukter

Alle produkter fra Israel, også de fra bosetningene, vil bli merket med "Made in Israel" i Nederland. Statsminister Mark Rutte nekter å følge EUs reglement i saken.
Nederlands statsminister Mark Rutte (Foto: Roel Wijnants, flickr.com)
Nederlands statsminister Mark Rutte (Foto: Roel Wijnants, flickr.com)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

EU har bestemt at alle israelske produkter som helt eller delvis er produsert i bosetningene på Vestbredden, i Øst-Jerusalem eller på Golan-høyden, ikke lenger skal kunne merkes med “Made in Israel“. I tillegg har enkelte land, som for eksempel Tyskland, valgt å spesialmerke slike produkter.

Men Nederland nekter å følge EU-reglementet i denne saken, varslet statsminister Mark Rutte torsdag. Alle produkter fra Israel, også de fra bosetningene, vil bli merket med “Made in Israel”.

Israel er kritiske til den nye merkingen fra EU og mener de forskjellsbehandles i forhold til andre land med omdiskuterte områder. For eksempel merkes varer fra Tyrkia-okkuperte Nord-Kypros med “Made in Turkey”, forklarer Jerusalem Post. Tyskland har forsvart sin politikk ved å peke på forbrukerrettigheter.

– EUs lover om forbrukerbeskyttelse har veldig detaljerte krav for merking av varer. De eksisterer for å skape like spilleregler for all handel over Europa og for å informere kundene om produkters opprinnelse, skrev Tysklands Israel-ambassadør Andreas Michaelis i sommer.

Rutte leder en nederlandsk regjering som består av hans eget liberal-konservative Folkeparti for frihet og demokrati og det sosialdemokratiske Arbeiderpartiet.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise