Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Nederland vil ikke merke bosetningsprodukter

Nederlands statsminister Mark Rutte (Foto: Roel Wijnants, flickr.com)
Nederlands statsminister Mark Rutte (Foto: Roel Wijnants, flickr.com)
Alle produkter fra Israel, også de fra bosetningene, vil bli merket med "Made in Israel" i Nederland. Statsminister Mark Rutte nekter å følge EUs reglement i saken.

EU har bestemt at alle israelske produkter som helt eller delvis er produsert i bosetningene på Vestbredden, i Øst-Jerusalem eller på Golan-høyden, ikke lenger skal kunne merkes med «Made in Israel«. I tillegg har enkelte land, som for eksempel Tyskland, valgt å spesialmerke slike produkter.

Men Nederland nekter å følge EU-reglementet i denne saken, varslet statsminister Mark Rutte torsdag. Alle produkter fra Israel, også de fra bosetningene, vil bli merket med «Made in Israel».

Israel er kritiske til den nye merkingen fra EU og mener de forskjellsbehandles i forhold til andre land med omdiskuterte områder. For eksempel merkes varer fra Tyrkia-okkuperte Nord-Kypros med «Made in Turkey», forklarer Jerusalem Post. Tyskland har forsvart sin politikk ved å peke på forbrukerrettigheter.

– EUs lover om forbrukerbeskyttelse har veldig detaljerte krav for merking av varer. De eksisterer for å skape like spilleregler for all handel over Europa og for å informere kundene om produkters opprinnelse, skrev Tysklands Israel-ambassadør Andreas Michaelis i sommer.

Rutte leder en nederlandsk regjering som består av hans eget liberal-konservative Folkeparti for frihet og demokrati og det sosialdemokratiske Arbeiderpartiet.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart